Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
CARXOFA DE BENICARLÓ

Denominació d'Origen

El 18 de setembre de 1998, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana, va ratificar la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló. Aquesta ratificació, que ens ompli d'orgull, és el resultat d'un esforç comú portat a terme amb rigor i honestedat, però sobretot, és l'alé necessari perquè el nostre principal objectiu tinga avui més vigència que mai: Aconseguir la vostra satisfacció oferint-vos any rere any el millor producte de les nostres terres.

La Carxofa de Benicarló, la reglamentació específica de qualitat de la qual es va aprovar en l'Ordre de 24 d'octubre de 1994, publicada en el DOGV núm. 2392 el 22/11/1994 i la seua reglamentació de denominació d'origen aprovada en l'Ordre de 18 de setembre de 1998, publicada en el DOGV núm. 3359 el 27/10/1998, té la seua zona de producció a la comarca nord de la província de Castelló, el Baix Maestrat; i en àrea de cultiu es reparteix pels termes de Benicarló, Càlig, Peníscola i Vinaròs.

La preocupació i l'esforç des de fa anys, tant pel Consell com pel conjunt de productors i comercialitzadors de la carxofa, per regular aquest sector per obtindre'n la màxima qualitat i garantir al consumidor l'adquisició d'un producte d'inigualable sabor, ha donat lloc al canvi profund que recentment s'ha produït en passar la Denominació de Producte de Qualitat Carxofa de Benicarló a Producte amb Denominació d'Origen.

Consell regulador de la denominació d'origen "Carxofa de Benicarló"

Comercialitzadors de la Carxofa de Benicarló