Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
INSTAL·LACIONS MUNICIPALS

Mercat

Entre el carrer Pius XII i la Plaça del Mercat es troba el Mercat Municipal de Benicarló; aquest edifici, construït després de l'acord municipal de 18 de maig de 1965, es destina a la venda al detall de peix i marisc, carns i embotits, fruites i verdures, així com altres productes d'alimentació, flors i plantes.

El Mercat Municipal té una sala de vendes de 1431 m2 de superfície.

L'any 1998 l'Ajuntament de Benicarló, amb el suport de la Conselleria d'Indústria i Comerç, va reformar l'edifici, dotant-lo d'un modern sistema de climatització i aïllament tèrmic; al mateix temps, la plaça que l'envolta es va adaptar per a l'ús preferent per vianants, facilitant l'accés al Mercat per part dels nombrosos consumidors que opten pels establiments tradicionals d'alimentació.

Aquestes obres van modificar la distribució dels aparcaments, incrementant l'espai per vianants al perímetre del Mercat així com sota els porxos de la plaça; els vehicles, mitjançant l'aplicació d'una zona blava amb un màxim de temps d'aparcament, entren en rotació facilitant l'accés de nous compradors a la zona.

A més a més, es van eliminar obstacles físics existents davant les portes d'accés a l'edifici del Mercat, reduint el nombre d'elements de mobiliari urbà per millorar el trànsit de vianants sota els porxos.

L'any 2000 la Regidoria de Comerç, amb l'objectiu de mantenir l'atractiu de l'edifici, va impulsar una millora de la seua imatge amb la renovació de la pintura de les façanes del Mercat.

A 2001 es van instal·lar portes automàtiques a l'accés principal pel carrer de Pius XII, incrementant-se la funcionalitat de la instal·lació. Seguint les recomanacions del Pla d'Acció Comercial de Benicarló, el paviment del Mercat ha estat substituit per un altre més modern en l'exercici 2002; les obres han inclós la millora del sistema d'evacuació d'aigües residuals de les parades del peix, i la concentració i modernització dels comptadors elèctrics.

El Mercat Municipal de Benicarló destaca, a més de pel tracte personal que es dona als clients, per la seua àmplia oferta de productes alimentaris de qualitat, com és el cas de l'afamada carxofa de Benicarló, producte amb denominació d'origen reconeguda, el peix i marisc que acaben de dur a port les barques de la flota pesquera local, o carns, embotits, pa, pastes i altres productes elaborats a Benicarló.

El Mercat ofereix també parades de llegums, salaons i conserves i servei de floristeria.

L'oferta es completa amb varies cafeteries, recentment reformades, per fer més agradable l'estada al Mercat de Benicarló.

També cal remarcar que el Mercat Municipal de Benicarló, que compta amb unes 40 parades, obri durant la setmana en horari de matí i vesprada, i els dissabtes de matí, per adaptar-se millor als costums del consumidors.

Informació actualitzada per l' Agència per al Foment d'Iniciatives Comercials (AFIC)

Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/05/2019 15:15 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló