Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
PLANTILLES

Ajuda d'ús de les plantilles de documents comercials

Manual de documentació comercial: crear un document comercial a partir d'una plantilla

Què és una plantilla?

Una plantilla és un document que s'utilitza com a base per a crear altres documents. El processador de textos d'OpenOffice.org utilitza per a les plantilles l'extensió .ott.

Les plantilles us poden estalviar temps i esforços a l'hora de produir els vostres documents comercials, ja que podeu personalitzar-les amb la informació de la vostra empresa i no us caldrà repetir-la cada vegada que redacteu el document.

Com utilitzar les plantilles de documents comercials?

Les plantilles del Manual de documentació comercial són: albara.ott, carta.ott, comanda.ott, factura.ott, pressupost.ott i rebut.ott.

Abans de començar a utilitzar una plantilla, heu de personalitzar-la, assignant-li el nom de la vostra empresa i desant-la en la carpeta on guardareu a partir d'ara totes les plantilles. Podeu fer tot açò, de la següent manera:

 1. Descarregueu-vos la plantilla que voleu utilitzar de la secció Documents comercials - Plantilles i guardeu-la a la carpeta Les meves plantilles de l'OpenOffice Writer.

  Important! Us recomanem que, directament, deseu el fitxer de la plantilla a la carpeta Les meves plantilles i no l'obriu amb el processador de textos. Si finalment decidiu obrir-lo, el processador de textos convertirà automàticament la plantilla en un document de text, per tant, recordeu que heu de desar aquest document en format .ott a la carpeta Les meves plantilles perquè siga una plantilla.

 1. Personalitzeu-vos la plantilla.

  2. 1. Trieu Fitxer - Plantilles - Edita.

  2. 2. Feu doble clic a Les meves plantilles i es mostraran les plantilles que us hageu descarregat.

  2. 3. Seleccioneu la plantilla que vulgueu personalitzar i feu clic a Obre.

  2. 4. Ja teniu la plantilla oberta i podeu editar-la. Podeu escriure el nom de la vostra empresa o inserir la vostra imatge corporativa en l'espai on diu <Nom/logotip de l'empresa>. Fins i tot, podeu eliminar o modificar algun apartat per adaptar la plantilla a les necessitats reals de la vostra empresa.

  2. 5. Una vegada us hageu personalitzat la plantilla, trieu Fitxer - Plantilles - Desa. A continuació, introduïu un nom al requadre Nova plantilla (p.e. plantilla_albarà o albarà), seleccioneu la carpeta Les meves plantilles a Categoria i feu clic a D'acord.

Important! Haureu de personalitzar-vos cada plantilla que vulgueu utilitzar. Només cal fer-ho una vegada, ja que en desar-les a la carpeta Les meves plantilles les podreu utilitzar tantes vegades com vulgueu per produir els vostres documents comercials.

Crear un document comercial basat en una plantilla

Les plantilles del Manual de documentació comercial incorporen les estructures que han de contindre els documents comercial, tenint en compte la seua finalitat. Per tant, en escollir una plantilla esteu creant un document de text nou basat en el model de document comercial que us proposem.

Per crear un document comercial basat en una plantilla:

 1. Trieu Fitxer - Nou - Plantilles i documents, seleccioneu la plantilla i feu clic a Obre.

 1. Redacteu el document comercial (vegeu els models de cada document a la secció Documents comercials), emplenant les diverses seccions que conté la plantilla.

Important! Les parts de text entre els caràcters < > (<text>) sempre s'han de substituir per la informació de la vostra empresa o ser eliminades, de manera que els documents comercials que produïu mai s'imprimisquen amb aquests caràcters.

A continuació, ja podeu imprimir o guardar el document comercial, perquè ja s'ha generat un document de text a partir de la plantilla i tots els canvis que feu sobre aquest document no afectaran la plantilla original.

Creat per anna el 21/02/2012
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 15/02/2019 14:59 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló