I AvivaJoc: programació 2013

Tallers/xarrades per a pares i mares

27/09/2013

Presentació del joc IconGame, a càrrec del seu creador Manu Palau

Edifici Gòtic, 17.30 h

IconGame és un joc de memòria per aprendre vocabulari bàsic de l'escola en anglés, partint del lèxic en valencià. El joc consta de 50 cartes, amb les quals els jugadors juguen a encertar les paraules que apareixen a cada carta. Si encerten, s'apunten els punts que indica la targeta (entre 10 i 40 segons el grau de dificultat).

L'IconGame està adreçat a alumnes dels últims cursos del cicle d'infantil i primer cicle de primària. També és una eina pràctica per als centres de Formació de Persones Adultes, ludoteques o acadèmies d'idiomes.

El joc ha estat editat per les Agències de Promoció del Valencià dels ajuntaments d'Albal, Alginet, Benicarló, Benissa, Burjassot, Gandia, Godella, l'Alcúdia, Manises, Sagunt, Santa Pola, Vila-real, Vinaròs, Xàbia i forma part de la sèrie de jocs BrainPicnic, del creatiu Manu Palau.

Manu Palau

Manu Palau és tècnic en Gràfica Publicitària i tècnic en Imatge i So. Ha desenvolupat la seua carrera professional en el camp del disseny gràfic en estudis de disseny i agències de publicitat com Contrapunto i Shackleton. En aquesta última agència (Shackleton), com a cap d'estudi. També ha publicat reportatges a la revista de disseny, creativitat gràfica i comunicació Visual i ha col·laborat com a il·lustrador freelance en campanyes publicitàries que han rebut múltiples premis a nivell mundial com el Bond de Sanitas (Or a Cannes, Or i Gran Premi al New York Festivals, Sol de Plata a FIAP i bronze a l'Eurobest).

Actualment, i sota el segell de Brain Picnic, desenvolupa jocs de taula amb un enfocament molt didàctic, amb l'objectiu de generar noves propostes que aprofiten el component lúdic dels jocs per assimilar millor els continguts educatius.

Taller/xarrada: «Jugar en família: més que un joc»

Edifici Gòtic, a les 18.00 h

Continguts

El joc és una activitat que és comuna a tota l'espècie humana. En tots els llocs del món i totes les generacions juguen, tot i que la forma de jugar varia en funció de l'edat dels participats.

El joc, a més a més de servir com a font de diversió, també ofereix un ventall de possibilitats d'aprenentatge i desenvolupament de les capacitats de l'ésser humà.

En aquesta xerrada/taller aprendrem a valorar la importància del joc per als xiquets/es i practicarem alguns jocs per poder fer a casa en família gaudint d'una bona estona.

Joan Ortí Ferreres

Joan Ortí Ferreres és llicenciat en Educació Física per la Universitat de València i doctor en Didàctica de l'Educació Física per la Universitat de Barcelona. Actualment, compagina la seua tasca formativa en la Universitat Jaume I i en l'institut Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona.

Ha escrit diferents publicacions en revistes com Apuntes. Educación Física y Deportes, Aula de Innovación Educativa, Aloma, El monitor educador, Guix, Tándem, Estris, Perspectiva Escolar, Journal of Sports Philatelic... És autor del llibre Els jocs i la tradició lúdica a Santa Mateu al segle XX publicat a Onada Edicions, a més, d'haver publicat diferents llibres i capítols en editorials com INDE, Horsori, Pila Teleña, Ed. Laboratorio Educativo, Wolters Kluwer Editorial, etc.

També ha participat en diferents jornades i congressos, tant en l'àmbit nacional com l'internacional. En l'àmbit local està implicat en el desenvolupament del poble de Sant Mateu, com a membre del Patronat de Cultura i Patrimoni Historicoartístic de la localitat i de l'Associació Cultural La Tella.