Benicarló s'apunta al book crossing amb els ‘llibres viatgers’

06/05/2014

El proper 19 de maig s'alliberaran a Benicarló 100 llibres en diversos espais públics i privats en el marc d'un projecte de book crossing anomenat «Llibre viatger. De Benicarló a la fi del món». L'objectiu és crear una gran biblioteca oberta per fomentar la lectura i crear nous lectors.

La Regidoria de Cultura ha decidit unir-se a l'anomenat book crossing amb el projecte «Llibre viatger. De Benicarló a la fi del món», que naix amb la finalitat d'animar la ciutadania a compartir l'afició per la lectura i crear nous lectors, convertint la ciutat en una biblioteca en continu moviment. El projecte, que va nàixer als Estats Units l'any 2001, es posarà en marxa el dia 19 de maig, data en la qual s'alliberaran (és a dir, es deixaran lliures) cent llibres en diversos espais i places públiques de la ciutat (el Mercat de Benicarló, el centre de salut, els centres educatius, les parades d'autobús o fins i tot els parcs públics) però també en alguns espais privats, com ara establiments comercials, bars o cafeteries.

Tots els llibres estaran degudament registrats i portaran un distintiu i un número que els identificarà com a «llibre viatger». La persona que trobe un d'aquests llibres pot agafar-lo per llegir-lo i registrar-lo en el web www.BookCrossing-Spain.com, on quedarà inventariat i des d'0n es podrà seguir tot l'itinerari que seguirà el llibre des d'aquell moment, independentment d'on haja anat a parar.

Els llibres ja llegits s'hauran de tornar a alliberar, generalment en els punts de trobada (centres educatius, biblioteques, bars, cafeteries, etc.) però també es poden deixar en espais públics com parcs o jardins.

Dels cent títols que s'alliberaran el proper 19 de maig, hi ha obres de tota mena, des de Cien años de soledad, de Gabriel García Márquez, fins a la famosa trilogia de Stieg Larsson, La sombra del viento, de Carlos Ruiz Zafón, Els cucs de seda, de Joan F. Mira, A sangre fría, de Truman Capote, Sexo en Nueva York, de Candance Bushnell, El ángel perdido, de Javier Sierra, La Celestina, de Fernando de Rojas, Brooklyn Follies, de Paul Auster, o El Padrino, de Mario Puzo.

La regidora de Cultura, Nieves Eugenio, s'ha mostrat convençuda que serà una bona manera de fomentar la lectura, tot i que també ha reconegut que "no tenim ni idea de com respondran els ciutadans. És una incògnita que estem desitjant resoldre". És per això que la Regidoria farà un seguiment periòdic de cadascun dels títols i, en funció de l'èxit de la iniciativa, es decidirà alliberar més llibres.