Benicarló viatja a Saint Pol de Léon per continuar avançant en projectes de cooperació

08/07/2015

Una delegació de l'Ajuntament de Benicarló viatja demà a Saint Pol de Léon, convidada a assistir als actes de la Festa de la Carxofa de la localitat bretona. La visita servirà per reforçar els llaços de l'agermanament i per avançar en els possibles projectes de cooperació entre els dos municipis.

Per sisé any consecutiu, una delegació de l'Ajuntament de Benicarló es desplaçarà a Saint Pol de Léon amb motiu de la Festa de la Carxofa que cada mes de juliol organitza el municipi del nord de França. La delegació, que sortirà demà dijous de Benicarló, estarà formada pel primer tinent d'alcalde i regidor d'Agricultura, Domingo Roca, la regidora de Turisme i Comerç, Rosana Marzá, el president del Consell Regulador de la Carxofa de Benicarló, Francisco Lluch, i la reina de les Festes, Rebeca Besalduch.

A més d'assistir als actes centrals de la Festa de la Carxofa, que tindran lloc diumenge, la delegació aprofitarà per establir contactes que puguen beneficiar els futurs projectes de cooperació que s'estan estudiant, sobretot els relacionats amb els temes agrícoles. La delegació visitarà alguns dels espais turístics més emblemàtics de la zona i es reunirà amb el comité d'agermanament per tal de fer un seguiment de les iniciatives que s'han dut a terme fins al moment, com és el cas dels intercanvis d'estudiants o del Projecte Europeu de Joventut sobre agricultura que es va fer l'any passat, i també per estudiar noves idees i propostes.

Cal recordar que la relació entre Benicarló i Saint Pol de Léon va començar ara fa cinc anys amb l'objectiu d'obrir intercanvis econòmics, socials i culturals entre les dos ciutats. L'agricultura, i més concretament el cultiu de la carxofa, és el punt d'unió de les dos localitats, tot i que amb volums de producció molt diferents. Saint Pol de Léon, coneguda com la capital francesa de la carxofa, produeix 50 milions de quilos d'aquesta verdura cada any i concentra el 90% de la producció de coliflor de tot França. A més, compta amb una potent cooperativa que dóna treball a més de 10.000 persones.

Tot i ser un municipi de només 7.400 habitants, té un important atractiu turístic, però és sobretot l'agricultura el puntal de la seua economia. La localitat compta amb més d'un centenar d'explotacions agrícoles que s'aprofiten de l'excel·lent situació privilegiada de la localitat bretona.

Benicarló i Saint Pol de Léon van oficialitzar fa dos anys aquesta relació amb la firma de l'agermanament entre les dos ciutats.