Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benestar Social impulsa la participació ciutadana amb la creació de set taules de treball

La Regidoria de Benestar Social ha fet un pas endavant en l'aposta per fomentar la participació ciutadana i ha creat set taules de treball d'àmbits tan diversos com la dona, la sanitat, la discapacitat o la infància, entre d'altres. Les inscripcions, que ja estan obertes a totes les entitats i persones particulars, es poden fer de manera presencial o virtual.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha presentat avui el nou projecte participatiu de la regidoria que encapçala. «Un projecte -ha dit la regidora- que mostra el compromís de l'equip de govern amb la participació ciutadana i que ens permetrà avançar cap a una ciutadania compromesa amb els afers públics». «Al mateix temps -ha afegit Escudero- generarem un sistema polític que fomente la participació d'aquesta ciutadania en la presa de decisió públiques». L'objectiu de la Regidoria de Benestar Social és impulsar nous mecanismes que donen veu als ciutadans per tal que s'impliquen en el dia a dia de la ciutat. «Volem convertir la participació ciutadana en un acte quotidià», ha assenyalat la regidora.

La manera de canalitzar tota aquesta participació seran set taules de treball temàtiques, aprovades pel plenari del Consell Municipal de Benestar Social del passat 8 de setembre. Unes taules que ja estaven reconegudes pels reglaments de la Generalitat Valenciana però que a Benicarló no s'havien posat en marxa. «No estem inventant res -ha explicat Marta Escudero-, però el procés, a Benicarló, no s'havia posat en marxa, o no de la manera que a nosaltres ens hauria agradat».

Les set taules estaran adscrites a la Regidoria de Benestar Social i tractaran àmbits com:

  1. Taula de la Dona i la Igualtat: treballarà campanyes de sensibilització, implantació de polítiques inclusives i actuacions davant d'actes de discriminació.

  2. Taula de Persones amb Discapacitat: és l'única taula que està funcionant en l'actualitat. Se li donarà un major impuls i s'obrirà a la participació de tota la ciutadania.

  3. Taula de Promoció de la Salut. Donarà suport a pacients i familiars afectats per qüestions sanitàries.

  4. Taula de la Gent Gran. Pretén mantindre el sector de la gent gran actiu integrant-lo en el dia a dia de les decisions que els afecten.

  5. Taula de la Infància. Reunirà tots els professionals que treballen en l'àmbit dels menors per poder fer un treball conjunt, amb aportacions de la ciutadania.

  6. Taula de Cooperació. Servirà per coordinar tots els recursos que es destinen a temes de cooperació, ja siga a través d'entitats socials o persones particulars.

  7. Taula d'Interculturalitat i Diversitat. És una taula nova. S'ha creat fruit de la necessitat d'apostar per la convivència i per la integració dels col·lectius d'immigrants que hi ha a Benicarló.Com es pot formar part de les taules de participació?

Les set taules de participació de la Regidoria de Benestar Social comptaran amb la participació de representants polítics, de tècnics de la Regidoria i d'associacions i entitats socials (sense limitació del nombre de persones que la composen ni nombre de taules en les quals pot participar). També podrà participar la ciutadania en general, és a dir, gent interessada, amb experiència o amb ganes de treballar en un o més àmbits, sense requisits de cap tipus.

Per tal de disposar d'unes xifres de participació aproximades abans de començar a fer les convocatòries, serà necessària la inscripció de les persones interessades a participar en alguna o més taules. Les inscripcions es podran fer de tres maneres:

  1. De forma presencial (acudint al Centre Social Municipal La Farola)

  2. Descarregant-se l'arxiu corresponent del web de l'Ajuntament i enviar-lo a l'adreça correu.serveis.socials@ajuntamentdebenicarlo.org

  3. A través d'un nou projecte d'inscripció virtual dissenyat pels Serveis Informàtics de l'Ajuntament. Es tracta d'un formulari en línia que permetrà agilitar la inscripció on es recolliran totes les dades necessàries.

Una vegada la Regidoria de Benestar Social disposarà del cens, es convocaran les primeres reunions, sempre a partir del 15 d'octubre. La regidora Marta Escudero ha volgut animar la gent a participar en les taules, de les quals, ha dit, «sortiran projectes i iniciatives que ajudaran a millorar el benestar de tots els benicarlandos i benicarlandes».

Creat per rmelia el 21/09/2015
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló