Benicarló programa una Setmana de la Ciència de primer nivell

20/04/2016

La presència del científic Avelino Corma, premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica 2014, marcarà la quarta edició de la Setmana de la Ciència de Benicarló, que torna del 10 al 14 de maig amb més força, més continguts i amb un salt qualitatiu important. Temes com els transgènics, l'homeopatia i la investigació amb espècies amenaçades centraran la programació.

La quarta edició de la Setmana de la Ciència de Benicarló tindrà lloc del 10 al 14 de maig, convertida ja en una de les millors setmanes de la ciència que s'organitzen a Espanya. Amb pocs referents d'un nivell tan elevat, l'aposta compromesa de la Regidoria de Cultura per la divulgació científica torna amb més força, més continguts i un salt qualitatiu important, on no només s'aposta per les activitats divulgatives, sinó també per portar els millors científics. Així ho han destacat en l'acte de presentació l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Josep Barberà, i Ángel Alberich, president d'Abacs (Associació Benicarlanda d'Amics de la Ciència i la Salut) i destacat científic i investigador.

Sense dubte, la presència del reputat científic Avelino Corma (Moncofa, 1951), reconegut l'any 2014 amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica, marcarà aquesta edició de la Setmana de la Ciència, així com la de José Miguel Mulet, professor de Biotecnologia, investigador i divulgador científic conegut per llibres com Comer sin miedo o Medicina sin engaños, que parlarà de transgènics i d'homeopatia.

Un altre dels científics de primer nivell que visitaran Benicarló és Daniel García Párraga, director de l'àrea de Veterinària i Laboratoris de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, on desenvolupa diversos treballs relacionats amb els processos de rehabilitació d'espècies marines amenaçades. L'última presència de primer nivell serà la del biòleg argentí Mariano Collantes, un apassionat de la divulgació científica que, a través del monòleg «L'art de vendre merda», parlarà de la relació entre insectes i a més explicarà la seua experiència personal a l'hora d'inventar-se una teràpia alternativa.

I a més...

Paral·lelament a la presència d'aquests quatre científics de primer nivell, s'han preparat altres activitats, com ara una exposició de llibres sobre divulgació científica a la Biblioteca Manel Garcia Grau o la mostra d'experiments realitzats per les escoles de Benicarló al Mercat Municipal.

D'altra banda, es presentarà el cotxe elèctric e-SEVEN, un projecte emmarcat en el cicle formatiu de grau superior d'Energies Renovables del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló, que ha dissenyat i fabricat un nou cotxe que competirà en la Shell Ecomarathon Europe 2016 que tindrà lloc a Londres el mes de juny.

Per últim, els divulgadors Helena González i Oriol Marimon posaran el toc d'humor amb l'espectacle «Clowstifics, la ciència més pallassa».