Benicarló engega un programa d'inclusió laboral per a persones amb diversitat funcional

26/09/2016

L'Ajuntament de Benicarló ha presentat avui un nou programa d'inclusió laboral adreçat a persones amb diversitat funcional. El pla, que compta amb la col·laboració de Cocemfe Maestrat, té com a objectiu principal la normalització sociolaboral d'aquest col·lectiu.

La presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Filo Agut, el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, el president de Cocemfe Maestrat, Ramón Meseguer, i la formadora de Cocemfe, Elena Fermoselle, han presentat un nou programa d'inclusió laboral orientat a les persones amb diversitat funcional. Es tracta de la nova aposta de l'Ajuntament per oferir solucions i alternatives vàlides al problema de les elevades taxes d'atur que es registren entre les persones amb diversos graus de discapacitat. Per a la presidenta de l'OACSE, Filo Agut, la iniciativa «reforça el compromís de l'Ajuntament per a aconseguir la total integració del col·lectiu en tots els àmbits, ja siguen culturals, esportius, d'oci, i ara, amb aquest programa, fonamentalment laborals»

El pla començarà de la mà de la Regidoria de Promoció Econòmica i de l'associació Cocemfe Maestrat, que han dibuixat les línies mestres del programa amb l'estratègia orientada a un clar objectiu, «facilitar que les persones amb discapacitat puguen trobar feina», en paraules de Ramón Meseguer, president de Cocemfe Maestrat.

«Es tracta d'ajudar a planificar la recerca d'ocupació, orientar on i com buscar treball i aconseguir que les famílies i les persones sàpiguen que estan ateses a través d'aquest nou recurs». Així resumia Elena Fermoselle, formadora de Cocemfe, les directrius que s'ha marcat el projecte. «Assessorarem en el procés de buscar treball, en la redacció del currículum i ajudarem a definir el perfil formatiu necessari a través d'un procés molt personalitzat», ha dit.

Per la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha subratllat el fet que «les taxes d'atur entre les persones amb diversitat funcional són molt més altes que la mitjana, i per tant, s'han d'oferir alternatives que milloren aquesta situació sempre amb l'assessorament de col·lectius com Cocemfe, que són els qui millor coneixen la situació real del col·lectiu».

La presidenta de l'OACSE, Filo Agut, ha fet una crida «a les persones amb diversitat funcional i als empresaris perquè facen ús del servei i que tinguen present que la societat que volem hem de construir-la entre tots».

El nou servei d'assessorament i recerca de treball per a persones amb diversitat funcional es prestarà els dimecres a la Cambra Agrària en horari de 9.30 a 13.30 hores. El telèfon d'atenció al públic és el 964 47 05 97.