Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Les obres d'accessibilitat del Centre Geriàtric milloren la qualitat de vida dels residents

La Brigada d'Obres i Serveis de l'Ajuntament ha finalitzat els treballs de millora de l'accessibilitat del jardí del Centre Geriàtric. També s'ha adequat la zona de descans i s'han reparat el sostre de la bugaderia i l'escala d'emergència.

Els 68 residents del Centre Geriàtric ja poden accedir al jardí amb total seguretat, una vegada finalitzades les obres de construcció d'una rampa que, ara sí, compleix la normativa sobre accessibilitat. Al mateix temps, s'ha instal·lat també un passamans i s'ha millorat tota la pavimentació de l'espai, per tal de facilitar al màxim la mobilitat de tots els usuaris.

La rampa, de 18 metres de longitud, inclou una zona de descans (tal i com és preceptiu segons la normativa vigent) i un desnivell màxim del 6%. Pel que fa al passamans, que s'ha construït a partir d'una barana recuperada de la platja del Morrongo, és d'acer inoxidable i inclou dos barres ubicades a diferents alçades, una per a persones que es desplacen amb cadira de rodes i l'altra per als residents que van caminant.

Els treballs, que han dut a terme els operaris de la Brigada d'Obres i Serveis, eren una de les demandes més urgents que reclamaven els usuaris del Centre Geriàtric i suposaran, en paraules de la presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Filo Agut, «una millora molt important en la qualitat de vida dels residents, que ara poden gaudir sense barreres del jardí, de l'aire lliure, i a partir d'aquestes dates, del bon temps».

Aprofitant les millores en accessibilitat, la Brigada d'Obres ha portat a terme també obres d'adaptació en la zona de descans que es troba annexa a la bugaderia, on s'ha substituït el paviment de terra per un altre de formigó que permet transitar amb major seguretat. A més, els operaris han pintat el terra de totes les zones de passeig i han eliminat la grava. També s'ha reparat el sostre de la bugaderia, que presentava algunes goteres, i l'escala d'emergència, que en paraules de la Presidenta de l'OACSE, «era una barrera més que una ajuda tal com estava». Ara, l'escala ha sigut adaptada per a ser accessible des de cada planta a través d'un sistema anti-pànic, que en cas necessari, facilitaria l'evacuació ordenada dels residents.

Totes aquestes obres han suposat una inversió de quasi 20.000 euros. El regidor d'Obres i Serveis, Ilde Añó, ha assenyalat que «es tracta d'una inversió molt rendible perquè suposa guanyar en accessibilitat, i sobre tot, en millorar el benestar dels residents».

Acabats aquests treballs, la propera actuació se centrarà en millorar la zona d'entrada al Centre.

Creat per rmelia el 27/02/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/11/2017 12:51 © 2000-2017 Ajuntament de Benicarló