Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Esclat de talent i creativitat en el cinquè Concurs de Cuina de la Carxofa

L'equip de l'Institut d'educació secundària Mediterrània de Benidorm ha aconseguit els principals guardons de la cinquena edició del Concurs de Cuina i Serveis de la Carxofa que ha tingut lloc durant tot el matí a Benicarló. El jurat ha destacat l'originalitat, diversitat i professionalitat de les propostes que han presentat els sis equips participants, provinents de Cambrils, Benicarló i Benidorm.

El jove xef Jaume Verdú, estudiant de l'IES Mediterrània de Benidorm, ha aconseguit el premi al millor cuiner del V Concurs de Cuina i Servei de la Carxofa per a Joves Professionals que ha organitzat el Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) de Benicarló amb la col·laboració de l'Ajuntament. El jurat, format per reconeguts cuiners, sommeliers i gastrònoms, ha valorat l'originalitat i qualitat del plat, creat a base de carxofa amb textures, mollet de roca, i escuma d'all tendre.

La deliberació ha sigut llarga, difícil i molt meditada. La qualitat de totes les propostes gastronòmiques presentades no els ha posat les coses fàcils als membres del jurat. «Este concurs demostra que la cuina de la carxofa te una excel·lent cantera. Les aportacions que han fet estos joves a la gastronomia de l'hortalissa de Benicarló garanteix que tenim un gran futur». Són les paraules de Raül Resino, el afamat cuiner Estrella Michelin, res més concloure el conclave gastronòmic i instants abans de donar-se a conèixer els resultats. El coordinador de l'àrea d'hostaleria del Centre, Sergi Viana, ha abundat en esta idea i ha recalcat «que les aportacions de cuines d'altres localitats enriqueixen la gastronomia local i obren nous camins a la gastronomia de la carxofa».

El guardó al millor cambrer ha estat per al representant del CIPFP de Benicarló, Daniel Ferrer, que s'ha distingit per la magistral explicació que ha ofert al voltant del plat presentat pel Centre. El premi al millor equip ha recaigut tambè en l'IES Mediterrània de Benidorm, pel tàndem format per David Buforn i Anna Maria Daza. El segon premi en esta especialitat de cuina en equip ha recaigut en l'Escola d'Hostaleria de Cambrils, representada per Victor Pueyo i Aleix Selvi.

Els guanyadors han rebut una carxofa de bronze com a reconeixement institucional. A més, tots els participants, inclosos els guanyadors, han rebut diversos lots de les empreses i entitats que han col·laborat en el concurs (la Denominació d'Origen «Carxofa de Benicarló», Benihort, Cafés Bo, l'Agrupació de Restaurants o Olis Cuquello, entre d'altres).

Durant tot el matí, l'activitat al CIPFP ha estat intensa i efervescent. Des de primera hora , els sis equips participants han començat a elaborar les receptes sota el control d'un jurat tècnic. A partir de les 11.30 hores han començat les presentacions del plats i dels maridatges. El veredicte s'ha donat a conèixer passades de les 14 hores.

Tant l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, com la directora del CIPFP, Ester Segura, han agraït als alumnes la seua implicació en el concurs. L'alcaldessa ha destacat que «gràcies a estos joves seguim construint una cuina que ha situat a Benicarló en el mapa gastronòmic» i ha tingut paraules de reconeixement per a la branca d'estudis agraris del CIPFP «perquè la matèria prima de la cuina de la carxofa es cultiva a la terra».Creat per joan el 03/03/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/06/2018 10:31 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló