Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló es compromet amb la igualtat de gènere en el Dia de la Dona

Benicarló ha commemorat el Dia de la Dona amb la lectura d'un manifest institucional i de diversos textos reivindicatius a càrrec d'alumnes de secundària i membres de la Taula Participativa d'Igualtat. La jornada s'ha completat amb la representació d'una obra de teatre a l'Auditori Pedro Mercader.

La commemoració del Dia de la Dona a Benicarló ha tingut un marcat accent reivindicatiu. Sota el lema comú «Fem un pas endavant per la igualtat», s'han reunit representants institucionals, de la comunitat educativa i de la societat benicarlanda per a reivindicar un any més els drets laborals i socials de les dones. La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l'alcaldessa, Xaro Miralles, la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, el portaveu del PP, Juan Antonio Mañá, i el regidor de Ciudadanos, Juan José Cornelles.

A través del manifest, l'alcaldessa i la regidora s'han compromés a elaborar i desenvolupar un Pla d'Igualtat Municipal «que ha de traduir-se en projectes concrets que incidisquen tant en l'Ajuntament com en la ciutadania». Segons ha explicat Marta Escudero, «treballarem de manera transversal a tots els departaments municipals per a introduir en totes les polítiques proposades i en totes les accions la perspectiva de gènere».

L'alcaldessa, que s'ha compromés a «assumir una tasca educadora i transformadora», s'ha refermat en aquest compromís i ha afegit que «impulsarem accions concretes per avançar en la igualtat d'oportunitats de dones i homes dins de l'àmbit laboral, tant dins de la mateixa administració com en les relacions amb altres empreses». Miralles ha afegit que «desenvoluparem al llarg de l'any formació específica per al funcionariat en matèria d'igualtat i campanyes específiques adreçades a diversos col·lectius» i ha assenyalat que «aprofitarem les nostres festes, celebracions i programacions culturals per a dur a terme aquesta tasca educadora».

Per la seua banda, els alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional i de l'IES Ramon Cid, han fet una crida per a l'eliminació de prejudicis sexistes i per l'educació en la igualtat i el respecte. I en representació de la Taula Participativa d'Igualtat, Maria José Añón ha incidit en la necessitat de «manifestar les desigualtats encara existents» i ha denunciat l'existència de cançons adreçades a joves que fomenten les discriminació i l'odi. «La coeducació i el foment de la igualtat efectiva entre dones i homes ha de ser un pilar fonamental del sistema educatiu» i ha assegurat que «hem d'educar els nostres joves en la igualtat per a no donar passos enrere».

Fins al 26 de gener, continuarà la programació de l'Ajuntament al voltant del Dia de la Dona, amb teatre (esta vesprada a les 20.00 hores a l'Auditori Pedro Mercader), exposicions, campanyes de prevenció, taules redones i la tradicional Volta a Peu de la Dona.

Consulteu aquí el detall de tota la programació.

Creat per rmelia el 08/03/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/06/2018 10:31 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló