Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Participació Ciutadana engega un programa per a enfortir el teixit associatiu de Benicarló

La Regidoria de Participació Ciutadana ha posat en marxa un programa d'enfortiment del teixit associatiu de Benicarló amb l'objectiu de reforçar el paper de les associacions en la societat. El programa s'articula a través de quatre cursos que s'estendran d'abril a novembre.

La regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, ha presentat aquest matí el I Programa d'Enfortiment del Teixit Associatiu de Benicarló, emmarcat en l'estratègia «Benicarló Participa», orientada al reforç dels diferents canals i estratègies de participació ciutadana en la gestió municipal.

Pérez ha explicat que «el programa pretén enfortir el teixit associatiu de Benicarló com a motor de la participació ciutadana al municipi, ajudant a les associacions i oferint-los les eines necessàries per tal que puguen desenvolupar la seua activitat». La regidora ha subratllat que «Benicarló presenta un mapa pluriassociatiu i multicultural i, per tant, no totes les associacions presenten les mateixes característiques».

Des d'aquests plantejaments de partida, el programa d'enfortiment del teixit associatiu s'estructura en quatre cursos que es desenvoluparan entre els mesos d'abril i novembre. El primer curs se centrarà en les obligacions documentals per a associacions i s'impartirà dissabte 1 d'abril. La segona jornada, prevista per al 3 de juny, estarà dedicada a la millora de la comunicació externa i interna de les associacions. Els programa prosseguirà el 21 d'octubre amb un curs que tractarà sobre l'increment de la base social i participativa de les associacions, i es tancarà el 25 de novembre amb la jornada dedicada a fiscalitat per a associacions. Tots els cursos tindran lloc de 9 a 14 h a la sala 6 del Casal Municipal.

La regidora de Participació Ciutadana ha precisat que l'objectiu final del programa d'enfortiment del teixit associatiu és «aconseguir que els ideals de participació ciutadana s'arrelen a Benicarló a través de l'empoderament dels ciutadans i el reforç del paper de les associacions en la vida pública». Susana Pérez ha agraït la col·laboració de la Fundació Horta Sud, dedicada a la construcció d'un moviment associatiu potent, la seua col·laboració en l'organització dels cursos que integren el programa.

Les inscripcions es poden formalitzar al CIAJ (carrer de Sant Francesc, 94) per les vesprades de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 hores o a través del web del CIAJ (www.ciajbenicarlo.com).

Consulteu aquí el detall de tots els cursos.

Creat per rmelia el 10/03/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló