Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Els espais culturals de Benicarló reben més de 46.000 visites al llarg de 2016

Les xifres de visitants als diferents espais culturals de Benicarló durant el 2016 sumen més de 46.000 persones i demostren l'interès ciutadà per l'art i el patrimoni. El poblat iber del Puig de la Nau, amb més de 2.500 visites, es consolida com un reclam de referència del turisme cultural.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Benicarló, Josep Barberà, ha donat a conéixer les xifres corresponents a 2016 de visitants als diferents espais culturals i patrimonials que gestiona l'Ajuntament. El Mucbe, amb més de 26.000 visites, ocupa el primer lloc de la llista. Destaquen en el còmput els més de 100 grups que han passat pel Centre Cultural Convent de Sant Francesc per a gaudir de les nombroses exposicions que es programen al centre i que abasten tots els estils de la plàstica, a més de les activitats orientades als centres escolars de Benicarló.

Ressalta en l'anàlisi de les xifres l'important increment de visites que ha experimentat el poblat iber del Puig de la Nau, que passa de 1.100 visitants el 2015 a més de 2.500 visitants al llarg de l'any passat. El regidor ha explicat que «les primeres jornades de recreació històrica que van celebrar-se el 2016 han consolidat el jaciment com un important reclam per al turisme cultural.» A més, el poblat ha rebut també mes de 100 grups que han descobert l'assentament iber a través de les visites guiades que ofereix l'Ajuntament. La visita al jaciment s'ha convertit també en una activitat habitual per als centres escolars de la ciutat.

L'Edifici Gòtic del carrer Major, antic Ajuntament de Benicarló, ha rebut la visita de més de 13.000 persones. Les propostes culturals que ofereix el centre van més enllà de la plàstica i conformen també una programació que contempla habitualment espectacles de xicotet format, conferències, i debats.

La casa tradicional benicarlanda del carrer de Santa Càndida, que obre als mesos d'estiu, ha rebut la visita de més de 1.000 persones que s'han interessat pels elements característics de l'etnologia local i particularment de com era la vida dels benicarlandos de final de segle XIX i principi del XX. La casa i els diferents elements que la integren ofereixen una imatge fidedigna d'aquell passat que es conserva entre els seus murs.

El regidor de Cultura ha apuntat que «les xifres certifiquen un tendència que demostra l'interès creixent dels benicarlandos i el turistes que ens visiten per l'oferta cultural de la ciutat».

Creat per rmelia el 10/03/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló