Benicarló engega una campanya per a evitar la proliferació del mosquit tigre

03/07/2017

La Regidoria de Medi Ambient posa en marxa la campanya informativa «Deixem sec el mosquit tigre». L'objectiu és conscienciar la ciutadania sobre les mesures més efectives contra la proliferació de les larves, que creixen en xicotetes zones d'aigua estancada.

La millor estratègia de prevenció contra el mosquit tigre és evitar les xicotetes àrees d'aigües estancades, mantenir adequadament netes i clorades piscines i basses i vigilar les acumulacions d'aigües en desaigües o zones de drenatge. Estes mesures són els principals puntals de la campanya «deixem sec el mosquit tigre» que ha presentat este matí el regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno. La campanya consta d'un tríptic i cartelleria que recullen estes i altres estratègies efectives contra el mosquit.

Bueno ha explicat que «un recipient amb aigua al balcó o terrassa és suficient per a crear les condicions ideals per al creixement d'una colònia de mosquit tigre», que troba l'habitat per a reproduir-se entre els mesos de maig a setembre. La femella d'esta espècie colonitzadora «que ha arribat per a quedar-se», produeix unes picades que generen una reacció al·lèrgica que en alguns casos excepcionals pot requerir intervenció mèdica.

El regidor de Medi Ambient ha fet una crida «a la responsabilitat de tots els benicarlandos» perquè avisen els serveis municipals «si detecten qualsevol zona d'aigües estancades en espais d'us públic». Pel que fa a l'àmbit domèstic, Bueno ha explicat «que cal capgirar objectes que estiguen a l'aire lliure i puguen emmagatzemar aigua, afegir clor a fonts ornamentals i mantenir els embornals secs o amb elements que impedisquen l'accés del mosquit».

El mosquit tigre viu en un habitat molt reduït i realitza desplaçaments curts que oscil·len entre els 30 i els 100 m. Esta característica fa que la vigilància de l'entorn més pròxim, pel que fa a qualsevol àrea d'aigua estancada de reduïdes dimensions, siga efectiva en la lluita contra esta molesta plaga. Bueno ha recordat que «el 70% de les larves proliferen en zones privades, a les quals els serveis de tractament municipals no tenen accés», i per això, «és fonamental que la ciutadania prenga consciència de les mesures més efectives que es poden adoptar contra el mosquit».