Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Cultura cataloga els retaules i capelletes de Benicarló

La Regidoria de Cultura ha fet un inventari de l'estat de conservació dels retaules ceràmics i capelletes que es troben distribuïts per Benicarló. En total s'han catalogat 31 imatges de sants, santes i verges.

La investigació s'ha dut a terme des del Mucbe, i ha recopilat la informació sobre 31 retaules i capelletes que contenen imatges de sants, santes i verges. Les escenes es troben repartides al llarg dels carrers de Benicarló, encara que algunes d'elles han desaparegut pel pas del temps. A més de la ubicació, l'inventari també inclou una descripció formal de la imatge, la descripció hagiogràfica, l'estat de conservació, el dia de la seua festivitat i una imatge identificativa.

Com a conseqüència del Decret 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià, els panells ceràmics exteriors anteriors a l'any 1940 tenen consideració de bé de rellevància local, i per aquest motiu s'han d'incloure en el Catàleg de Bens i Espais Protegits, un document annex al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

Aquest treball s'ha pogut dur a terme gràcies al conveni que hi ha vigent entre l'Ajuntament de Benicarló i la Universitat Jaume I, que permet acollir alumnes en pràctiques. Aquesta vegada el treball s'ha dut a terme des del Mucbe, gràcies a una estudiant del grau d'Història i Patrimoni.

Creat per rgalanr el 17/08/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/07/2018 14:38 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló