Benicarló es prepara per a les IX Jornades del Polp a Caduf

El pròxim dijous 14 comencen les Jornades del Polp a Caduf de Benicarló amb les Jornades del Pinxo, que enguany compten amb la participació de 13 bars i restaurants. Divendres 29 de setembre tindrà lloc la Demostració Gastronòmica, amb una gran varietat de plats elaborats amb polp i productes de la llotja.

Dijous 14 es donarà el tret de sortida a la novena edició de les Jornades del Polp a Caduf de Benicarló amb la mostra de pinxos mariners que tindrà lloc a partir de les 19.00 hores davant del Mercat. Així ho ha anunciat el regidor d'Agricultura i Pesca, Domingo Roca, acompanyat de la secretària de la Confraria de Pescadors, Silvia Ferrer, del representant de la penya l'Arjup, Eloy Cerdá i de Sergio Gutiérrez, en representació dels bars i restaurants que participen en les jornades. Així, des del 14 de setembre i durant tot el mes d'octubre, Benicarló es bolcarà en l'organització d'unes jornades que tenen com a objectiu potenciar un dels principals productes de la costa benicarlanda: el polp pescat a caduf, una modalitat de pesca que selecciona els millors exemplars i atorga al producte una major qualitat.

L'avantsala a les Jornades la protagonitzaran les Jornades del Pinxo del Polp a Caduf, que començaran dijous 14 i s'allargaran fins a l'1 d'octubre. La iniciativa ha tingut de nou una gran acollida entre els bars i restaurants de la ciutat i comptarà amb 13 participants, que serviran pinxos elaborats amb el polp com a ingredient principal.

Els establiments participants podran optar al premi al millor pinxo a través d'un concurs organitzat per la Penya l'Arjup amb l'objectiu de donar a conèixer el treball dels restauradors, d'incentivar la participació de la gent en les jornades i de generar activitat social. En definitiva, amb la intenció de fer més visibles aquestes jornades que es van consolidant en el panorama gastronòmic i festiu de Benicarló.

El plat fort de les Jornades serà, com cada any, la Demostració Gastronòmica que tindrà lloc el dia 29 de setembre en horari de tarde nit en la plaça Mestres del Temple. Els restauradors de Benicarló serviran autèntiques delícies gastronòmiques elaborades a base de peix fresc i receptes amb el polp com a producte principal.

Paral·lelament, s'han programat espectacles i activitats complementàries orientades als més menuts, que afavoriran l'atracció d'un públic més familiar. A més, i com a novetat, està prevista que la tarde nit de la Demostració Gastronòmica estiga amenitzada amb música per tal d'allargar la nit.

El regidor d'Agricultura i Pesca, Domingo Roca, ha afirmat que «Benicarló és un referent dins del món de la gastronomia i estes jornades ajuden a mantenir eixe estatus». A més, també ha volgut destacar que «l'objectiu d'aquestes jornades és que la gent puga gaudir de les meravelles que els nostres restauradors preparen amb un dels nostres principals productes».

Consulteu aquí tots els detalls de les Jornades del Pinxo.

Creat per rgalanr el 04/09/2017

© 2000-2019 Ajuntament de Benicarló