El Mucbe organitza els tallers escolars al voltant de la capella

02/10/2017

Els tallers escolars que organitza el Mucbe per a aquest curs estaran relacionats amb la recent restauració i inauguració de la capella de l'antic Convent de Sant Francesc. Les activitats comencen la pròxima setmana i es portaran a terme fins al mes de gener.

El pròxim dia 10 engeguen els tallers escolars que organitza el Mucbe cada curs i que es portaran a terme fins al mes de gener. Enguany, aprofitant la recent restauració i inauguració de la capella de l'antic Convent de Sant Francesc, les activitats estaran relacionades amb la pintura i les tècniques de restauració.

Els tallers, pensats i adaptats per a cada franja d'edat, estan estructurats en dos parts: una primera teòrica que consisteix en la visualització d'una presentació i la visita a la capella i una segona d'experimentació pràctica.

En concret, durant els mesos d'octubre i novembre es portaran a terme dos tallers: el d'Esgrafiat i el de Reintegració cromàtica. El primer està dirigit als alumnes des d'infantil (P3) fins a 6é de primària, mentre que el segon està dirigit als alumnes des d'infantil (P4) fins a 2n d'ESO.

D'altra banda, durant els mesos de desembre i gener es portaran a terme altres dos tallers diferents: La pintura mural i història de la pintura i La pintura i la geometria. El primer està dirigit als alumnes des d'infantil (P4) fins a 2n d'ESO, mentre que el segon està dirigit als alumnes des d'infantil (P3) fins a 6é de primària.

Pel que fa als objectius dels tallers, a nivell pedagògic es pretén que els alumnes siguen més respectuosos amb el patrimoni i fomentar les visites als museus i exposicions, a més de despertar-los la curiositat històrica i científica. D'altra banda, els objectius a nivell creatiu se centren a desenvolupar habilitats com l'atenció, la memòria, la concentració, la comprensió, l'expressió i la motricitat fina per mitja del treball de les habilitats manuals. A més, també es pretén donar a conèixer algunes de les tècniques d'art que utilitzen els restauradors.

Els tallers, que la passada edició sobre civilitzacions antigues van ser un èxit de participació, amb un total de 2.699 alumnes, ja compten amb grups d'alumnes apuntats de tots els centres d'educació de Benicarló, a més de grups d'alumnes de centres escolars de Peníscola.