Teatre per aprendre a gestionar les relacions sexo-afectives en l'adolescència

18/12/2017

450 alumnes dels centres d'educació secundària de Benicarló han assistit avui a la representació de l'obra de teatre '... Com quedem?', que posa el focus en les relacions sexo-afectives durant l'adolescència. L'activitat l'ha programat la Regidoria de Benestar Social a través del programa Generacció i la UPCCA.

Amb l'objectiu de motivar els joves i dotar-los d'instruments per a la gestió de les emocions en una etapa complexa com és l'adolescència, la Regidoria de Benestar Social ha programat durant la jornada d'avui una obra de teatre a la qual han assistit 450 alumnes dels tres centres d'educació secundària de Benicarló: I'lES Joan Coromines, l'IES Ramón Cid i el Col·legi La Salle.

... Com quedem?, de la companyia Teatre de Caixó, gira al voltant de les relacions sexo-afectives durant l'adolescència i ho fa a través d'un format teatral que permet la participació directa del públic, de manera que els mateixos alumnes han pujat a l'escenari i han fet les seues pròpies aportacions.

L'equip de professionals que representa l'obra, Laia Porcar, Jordi Collado i Marc Escrig, té una àmplia experiència teatral i pedagògica i han fet una investigació actual i revisada de com els joves aprenen a relacionar-se. A través dels seus personatges s'han posat damunt de l'escenari temes com la pressió social, l'amor romàntic, la gelosia, el control mitjançant les tecnologies, els micro-masclismes, la violència de gènere o la desconnexió generacional amb els pares.

La iniciativa s'ha dut a terme a través del programa d'oci educatiu per a adolescents Generacció i de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictvies (UPCCA), dos recursos de l'Ajuntament de Benicarló que treballen diàriament en la prevenció de problemàtiques relacionades amb l'adolescència.