Benicarló imparteix tallers a adolescents sobre prevenció del consum de drogues i addicció a les noves tecnologies i les apostes esportives

20/06/2018

La Regidoria de Benestar Social treballa amb més de 1.400 alumnes de centres educatius de Benicarló en programes de prevenció centrats en evitar el consum de drogues, l'abús en l'ús del mòbil, internet i videojocs i l'addicció a les apostes esportives. Els programes s'imparteixen en tres centres d'educació secundària del municipi.

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), depenent de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Benicarló, ha impartit durant el curs escolar que ara s'acaba un total de 140 sessions a joves d'entre 12 i 14 anys amb amb l'objectiu d'aplicar diversos programes de prevenció, centrats en la prevenció del consum de drogues i l'addicció a les noves tecnologies i les apostes esportives. Al llarg del curs, s'han beneficiat d'aquests tallers un total de 1.446 alumnes, procedents del col·legi La Salle, l'IES Joan Coromines i l'IES Ramón Cid.

Com ja s'ha fet en cursos anteriors, els tallers relatius a la prevenció del consum de drogues s'ha adreçat a alumnes de 1r, 2n i 3r curs d'ESO, amb especial atenció al l'alcohol, el tabac i el cànnabis, tres de les substàncies més consumides pels joves. A més, l'alumnat d'aquests tres cursos també ha rebut el programa de prevenció de l'abús en l'ús del mòbil, internet i videojocs (especialment centrat en els videojocs amb la modalitat de multijugador en línia).

Pel que fa al programa de prevenció en l'addicció a les apostes esportives, els tallers s'han impartit a l'alumnat de 4t d'ESO i dels cicles de formació professional. El programa se centra en l'addició a les apostes esportives, el casino o el pòquer, donat l'augment notable del nombre de casos que s'ha produït en els darrers anys en aquest tipus d'addicions, fruit de la proliferació d'apostes a través d'Internet.

Cal recordar que la UPCCA és un servei públic i gratuït de l'Ajuntament de Benicarló que ofereix orientació i assessorament a famílies i persones amb problemes derivats del consum de drogues i conductes addictives. Per a obtindre més informació podeu adreçar-vos al Centre Social Municipal La Farola (Tel. 964 473 968).