Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló adjudica el contracte per a redactar el Pla especial de protecció, conservació i rehabilitació del centre històric

L'Ajuntament de Benicarló ha adjudicat el contracte per a la redacció del Pla especial que suposarà la protecció del centre històric i posarà en valor aquest espai original de la ciutat. El Pla proposarà mesures de recuperació del teixit socioeconòmic de la zona i servirà per evitar la degradació dels immobles tradicionals.

Benicarló ha adjudicat a Unomil Arquitectos la redacció el Pla especial de protecció, conservació i rehabilitació del centre històric de Benicarló, per un import de 33.880 euros (IVA inclòs). El projecte suposarà la protecció arquitectònica del nucli antic de la ciutat i regularà urbanísticament i econòmicament la zona emmarcada pels anomenats carrers de la Volta (els que delimitaven el nucli urbà primitiu): carrer del Carme, carrer d'Olivella, carrer de Joan Carles I, plaça del Mercat Vell i carrer de Ferreres Bretó.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha destacat que «aquest Pla ens permetrà recuperar i planificar el nucli històric de Benicarló i posar en valor alguns dels principals elements turístics i patrimonials de la nostra ciutat». Miralles, que ha reconegut que «aquest era un dels objectius de la legislatura», ha remarcat que «el Pla suposarà millorar les condicions actuals de la zona, recuperar la imatge d'una ciutat mediterrània, amb els seus residents, activitat econòmica, cromatismes, tipologia de cases i fins i tot amb la possibilitat de generar algun nou espai lliure».

El pla tractarà de recuperar el patrimoni edificat tradicional, evitant elements aliens a l'edificació tradicional, i proposarà mesures de recuperació del teixit socioeconòmic de la zona, de forma que el centre històric recupere la tradicional forma de vida residencial, tractant d'evitar la degradació dels immobles tradicionals. «Volem rehabilitar el nucli per tal que la gent hi puga viure», ha afirmat l'alcaldessa. A més, el pla inclourà també una proposta d'integració del centre històric amb la via natural de comunicació amb la mar, a través de la rehabilitació de façanes del carrer del Crist de la Mar.

Creat per rgalanr el 26/06/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 26/03/2019 15:51 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló