Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

La Fira de la Joventut es consolida superant totes les expectatives de participació

La 3a edició de la Fira de la Joventut, que va tenir lloc dissabte, va estar tot un èxit de participació, amb pràcticament el doble de gent que en edicions anteriors. La cursa dels autos locos, el concert de Blaumut i la Nit de Dj's van estar els actes més multitudinaris.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, diversos regidors de la Corporació Municipal i els regidors de Joventut de Càlig i de Santa Magdalena de Polpis van participar en la inauguració de la 3a edició de la Fira de la Joventut, la qual també va comptar amb la presència de la diputada al Congrés Marta Sorlí i amb la del secretari autonòmic d'Inclusió, Alberto Ibáñez.

La regidora de Joventut, Susana Pérez, s'ha mostrat molt satisfeta perquè al llarg de la fira no es va produir cap incident i ha remarcat que «cada any la Fira de la Joventut augmenta de mida, de participants i de continguts, la qual cosa afavoreix la implicació del col·lectiu juvenil dins de l'esdeveniment».

La jornada va començar amb la cursa dels autos locos, un dels actes més esperats dins de la fira a causa de què es va deixar de celebrar el 2014. Respecte de la classificació, la Penya L'Embolic va aconseguir el primer lloc, seguida per la Penya La Pinya i per la Penya El Sitral. El premi de «L'auto més guapo» va ser per a la Penya Sector Crític, mentre que «L'auto més "feo"» va ser el de la Penya Els Tararots. Pel que fa a les representacions, el jurat va decidir que la «Millor representació» va ser la de la Penya Alakran, mentre que la «"Pitjor" representació» va ser la de la Penya El Masclet. Els guardons que es van entregar als guanyadors van estar elaborats pels alumnes del Centre Ocupacional IVASS (Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària.

Un any més, a banda dels estands informatius d'associacions i entitats, la fira també va comptar amb l'Opina Jove, un espai de participació juvenil del Consell Valencià de la Joventut que arreplega les inquietuds del jovent a través d'una serie de dinàmiques participatives. L'Ajuntament de Benicarló utilitza aquestes valoracions per a l'elaboració del Pla Local de Joventut i per veure l'evolució de les polítiques de joventut del municipi.

La fira va encarar la recta final amb el concert de Blaumut, un dels actes que van congregar un major nombre de públic. En acabar, la música va continuar fins a les quatre de la matinada gràcies a la Nit de Dj's, amb joves de la comarca com Joan Blanchadell, Alfonso TV, Nira i Toni López, a més del gallec Dj son1c, que va ser convidat a participar.

Pérez ha assegurat que «quan ja portem tres edicions, hem aconseguit consolidar la fira, creant un espai cultural, d'oci, associatiu i participatiu, reivindicant així un espai per als joves, escoltant les seues idees i propostes i fent-les realitat». La regidora de Joventut també ha volgut agrair el treball dut a terme per la Brigada d'Obres i Serveis, la Policia Local, Caixa Benicarló i la Coordinadora de Penyes.

Creat per rgalanr el 04/07/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 22/03/2019 15:02 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló