Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Actes culturals, musicals i esportius per a commemorar el Nou d'Octubre

Amb motiu de la celebració del Nou d'Octubre, Benicarló ha programat diversos actes culturals i festius: el tradicional Correllengua, l'actuació del grup musical El Diluvi, la tradicional marxa popular ciclista i els actes institucionals de la diada. Els actes s'inauguraran amb una xarrada en què es presentarà un treball d'investigació sobre els topònims de Benicarló.

Baix l'eslògan «El Nou del Deu», l'Ajuntament de Benicarló ha organitzat aquest any diversos actes per a celebrar la diada de la Comunitat Valenciana. Els actes commemoratius començaran enguany divendres 5 d'octubre a les 19.00 hores amb la presentació d'un treball d'investigació sobre la toponímia de Benicarló a càrrec dels seus autors, Romà Senar i Anna Calvo. La sala d'actes de Caixa Benicarló acollirà la presentació i la posterior projecció del vídeo «La toponímia a Benicarló». Aquesta activitat es completarà amb una volta al peu per explicar la toponímia sobre el terreny el 20 d'octubre.

La regidora de Normalització Lingüística, Marta Escudero,ha destacatque «el 9 d'Octubre és un dia de contingut festiu però també té unavessantreivindicativaperquè recordem la nostra història però també cap a on volem anar». Els actes continuaran el 8 d'octubre a les 10.00 hores ambl'arribada de la flama del Correllengua, que sortirà des del Mucbe i passarà per la plaça de la Constitució fins a arribar a la plaça de Sant Bartomeu, on es llegirà el manifest en defensa de la llengua.

Per tal de calfar motors de cara al dia gran, dilluns8a les 22.30 hores tindrà lloc el concert gratuït del grup de folk modern El Diluvi, que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d'arrel Valenciana.El Diluviés garant del mestissatge mediterrani perquèa la seua música fa ús del violí, bandúrria, acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena.

El dia 9 a les 9.00h les campanes al vol despertaran la ciutat i a les 10.00 hores tindrà lloc la Marxa popular ciclista pels carrers de la ciutat. A les 11.30 hores serà el torn de la cercavila festiva amb sortida des de l'Ajuntament i amb l'acompanyament de la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i el Grup de Danses la Sotà. El final de la cercavila serà la plaça de Sant Bartomeu, on tindrà lloc l'acte institucional a les 12.00 hores.

Coincidint amb el 9 d'Octubre, enguany es commemoren els 275 anys de la construcció de l'església de Sant Bartomeu. En aquest sentit, elregidor de Cultura, Josep Barberà,ha explicat que «prompte donarema conéixerles activitats que estem preparant» i en relació al 9 d'Octubre ha afegit que «esperemque siga un dia tranquil i que servisca pera recordar el que som i el que continuarem sent».

Consulteu aquí el detall de la programació.

Creat per smontins el 24/09/2018
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/05/2019 15:15 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló