Notícies destacades

La igualtat serà el fil conductor de la programació del projecte Kimberlé

18/10/2022

Durant els mesos d'octubre, novembre i desembre el projecte 'Kimberlé, Escola d'Empoderament Col·lectiu' promou una sèrie d'activitats que busquen lluitar contra la discriminació

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives ha donat a conéixer la programació del projecte 'Kimberlé, Escola d'Empoderament Col·lectiu' per als mesos d'octubre, novembre i desembre. 'Kimberlé' és una iniciativa que pretén promoure la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d'odi atenent a diferents causes de discriminació: sexe, LGTBI, religió, ètnia, origen o discapacitat, entre d'altres.

La regidora de l'Àrea, Gemma Cerdà, ha remarcat la importància de «planificar estratègies, fomentar espais de coordinació i continuar treballant en xarxa amb la interseccionalitat (les dinàmiques que es creen respecte al conjunt de factors que generen discriminació) com a base».

Baix el paraigua de Kimberlé s'aglutina al llarg de l'any una intensa programació que es divideix en tres períodes (de gener a març, d'abril a juny i de setembre a desembre). Les activitats que vertebren la programació del tercer període de 2022 commemoraran els dies de diversos col·lectius com són el Dia del Dany Cerebral, el Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències contra les Dones, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i el Dia Internacional de la Infància i l'Adolescència.

Cerdà també ha volgut agrair la col·laboració de l'empresa IFF, pel seu conveni de col·laboració Educació en Igualtat en la Infància i l'Adolescència.

La programació dels propers mesos

Les activitats comencen amb el Taller d'Educació afectivosexual per a famílies amb filles i fills de 6é de primària i 1r d'ESO, que se celebrarà en diferents sessions els dies 20 i 27 d'octubre i 3 i 10 de novembre a les 17.30 i a les 10.30 h els dies 21 i 28 d'octubre i 4 i 11 de novembre. És necessària l'inscripció prèvia.

Aquest diumenge 23 d'octubre tindrà lloc l'Esmorzar solidari amb motiu del Dia del Dany Cerebral Adquirit. Ateneu Maestrat convida a totes les persones a compartir i gaudir d'un matí solidari amb rifa i campionat de Rummikub. També amb commemoració d'aquesta efemèride el dimecres 26 es farà la lectura del manifest a la Seu d'Ateneu Maestrat a les 10.30 h.

Al mes de novembre, el dijous 17 tindrà lloc la xarrada informativa «La nova prestació de l'assistent personal, camí cap a la vida independent», a partir de les 17 a la Biblioteca Manel Garcia Grau. Les persones amb diversitat funcional reivindiquen el seu dret a viure de manera activa i dependent a través del suport de l'assistent personal.

A partir del dia 21 i fins al 27 de novembre l'Associació Espanyola Contra el Càncer presenta l'exposició «+ Investigació, + Vida», que commemora els 50 anys de la fundació científica de l'associació i es podrà visitar al Saló Gòtic.

El 25 de novembre a les 11 tindrà lloc l'Acte Institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències contra les Dones, a l'ajuntament. El dia 2 de desembre a la mateixa hora se celebrarà l'acte per al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

El dia 3 de desembre a les 10.30 h a la Plaça Constitució es commemorarà el Dia Internacional de la Infància i l'Adolescència amb unes activitats coordinades pel Consell Municipal d'Infància i Adolescència que comptaran amb la participació de Món d'Animació. En la mateixa línia, el dissabte 10 de desembre la pista annexa del Pavelló Poliesportiu Municipal es convertirà en un escape hall anomenat Caça l'assassí, pensat per a adolescents de 12 a 17 anys.

El divendres 16 de desembre a les 16 h la Biblioteca Manel Garcia Grau acollirà la conferència «Violència sexual, pornografia i prostitució: realitats, mites i propostes ètiques», a càrrec de l'activista Amelia Tiganus, supervivent al tràfic de dones.

Al llarg del mes de desembre també es podrà visitar l'exposició fotogràfica «Sobreviure als camps de maduixes», en la qual es mostrarà la realitat de les temporeres marroquines que viatgen cada any a la província de Huelva per treballar en la recol·lecció de maduixes en unes condicions extenuants. L'exposició, que comptarà amb imatges de Pablo Tosco (World Press Photo 2021), Maria Altamira, Quique Badia i David Meseguer, comptarà també amb una conferència a càrrec de Tosco. En les properes setmanes s'ampliarà la informació respecte a aquestes dues activitats.