Sector Comercial

El sector terciari (comerç i serveis) té un important pes específic dins l'estructura econòmica de la ciutat, ja que prop del 80% de les activitats censades es dediquen al sector.

Pel que respecta a les activitats comercials, la ciutat de Benicarló compta amb més de 600 establiments comercials i de serveis de tot tipus (alimentació, equipament personal, equipament de la casa i comerç especialitzat, serveis personals...) a més dels tradicionals mercats no sedentaris dels dimecres, amb venda de fruites i verdures a l'entorn del Mercat, i roba i complements a la zona del c/Dr. Fleming.

Com a zones amb especial concentració comercial destaca, per una banda, el Centre Històric Comercial, entorn urbà adequat per a l'ús preferent per vianants on es troben més de 250 establiments, el Mercat Central i la Galeria Comercial Benicarló Centro.

Per altra banda, des de 2003 està en funcionament el Centre Comercial i d'Oci Costa Azahar als terrenys de l'antiga fàbrica de mobles Palau a la carretera N-340.

El sector comercial de Benicarló dona treball a més de 1.500 persones, posant a disposició del client més de 65.000 metres quadrats de superfície de venda.

Segons el Pla d'Acció Comercial redactat pel Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, Benicarló és la capçalera de la seua àrea comercial, amb un públic objectiu de més de 40.000 potencials clients que s'incrementa notablement durant les temporades turístiques de Pasqua i estiu.

Els empresaris del sector comercial s'organitzen en diverses associacions, que realitzen, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç i Mercats, diverses iniciatives i campanyes d'animació i promoció.