Ajuntament de Benicarló mucbefoto del mucbefoto del mucbe
Ajuntament de Benicarló Centre Cultural Convent de Sant Francesc     e-mail: correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org Valencià | Castellano
MUCBE

Exposició itinerant Col·lecció Peiró Coronado

EXPOSICIÓ ITINERANT

COL·LECCIÓ PEIRÓ CORONADO

Presentació

Fernando Peiró Coronado va néixer a Alaquàs l'any 1932, encara que la seva trajectòria pictòrica la va desenvolupar a Benicarló.

Peiró ha estat un dels artistes valencians amb més solidesa dels darrers cinquanta anys del panorama artístic valencià, si més no, la crítica especialitzada l'ha posicionat en la primera línia del panorama artístic valencià.

L'evolució de Peiró ha estat caracteritzada per una coherència conceptual que dona continuïtat a totes les seves etapes pictòriques, des de l'expressionisme dels seus inicis a l'abstracció que tant l'ha caracteritzat en la seva última època, sense deixar mai de banda la seva faceta com a retratista.

La pintura de Peiró ens transmet poesia, musicalitat, i sobretot eixe misteri irònic que tant caracteritzava a Peiró. Amic dels seus amics, l'artista ha esta lligat íntimament amb personatges com José Antonio Labordeta, Carles Santos o José hierro, la impremta del quals està present en les seves obres.

Bona part de tot aquest llegat pictòric ha estat cedit a l'Ajuntament de Benicarló, per a que mitjançant la seva gestió, es done continuïtat a la difusió i conservació de la seva obra.

És per aquest motiu que l'Ajuntament de Benicarló, mitjançant el Museu de la Ciutat, s'adreça a vostès per presentar-los aquesta mostra itinerant que tenen a la seva disposició des d'aquest moment.

Document itinerància

Sol·licitud exposició

Creat per llujan el 10/10/2011
© 2000-2024 Equip Desenvolupament Web Imprimir