Ajuntament de Benicarló mucbefoto del mucbefoto del mucbe
Ajuntament de Benicarló Centre Cultural Convent de Sant Francesc     e-mail: correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org Valencià | Castellano
MUCBE

Exposició 'De la nit al dia' de Ferran Masià Pous

Exposició: «De la nit al dia»

Ferrán Masià Pous

Del 21 de gener fins al 20 de març de 2022

Lloc: Mucbe

Organitza: Regidoria de Cultura.

El proper divendres 21 de gener, a les 12.00h., tindrà lloc la inauguració de l'exposició «De la nit al dia» de l'artista Ferrán Masià Pous. La mostra es podrà visitar fins al proper dia 20de marçde 2022.

En la sèrie de pintures «De la nit al dia», el paisatge urbà és el protagonista de les obres. Un tema clàssic del repertori artístic, que continua resultant atractiu, perquè mostra a l'espectador el seu entorn més immediat des d'una altra òptica. Redescobrir la realitat que per quotidiana passa desapercebuda. Trobar i gaudir de nous matisos en allò que es creu conéixer.

El títol respon a la manera com es mostren aquests paisatges, il·luminats per la llum artificial que banya els carrers entre el vespre i l'alba. Aquest recurs força l'espectador, acostumat a deambular per una ciutat diürna, a veure-la des d'un punt de vista nou.

L'altre recurs que s'utilitza per a aquesta desconnexió amb la rutina és la supressió de la perspectiva tradicional. Per a això una fèrria línia s'expandeix per la composició, com l'emplomat en les vidrieres, unificant allò pròxim amb allò llunyà en una mateixa estructura. Aquest traçat omnipresent trenca tant amb la continuïtat espacial, com amb la pròpia unitat formal, els elements arquitectònics de cada edifici s'independitzen d'aquest i adquireixen el seu propi valor.

Això convida alhora a reflexionar sobre la dualitat de la ciutat: una escenografia o un espai artístic?; simple escenari on transcorre l'acció d'uns personatges o conjunt arquitectònic amb caràcter propi? Per això, se suprimeix la presència humana o d'altres elements aliens als propis de l'urbanisme com ara fanals, arbratge o senyalitzacions.

«De la nit al dia» va començar el 2014 i s'ha desenvolupat fins a l'actualitat, amb més de seixanta obres. És l'evolució d'una pràctica pictòrica iniciada a principis dels noranta, amb innovacions estilístiques, tècniques o conceptuals, però amb un referent comú, el Paisatge Urbà.

A la formació acadèmica en Belles Arts, se suma la pràctica professional de la docència del dibuix, quasi tres dècades de contínua activitat pictòrica i influències de les obres dels grans; la serena majestuositat del barroc Belloto, la vitalitat impressionista de Pissarro o la densa atmosfera de Hopper.

Però per moltes paraules que s'escriguen sobre una obra, no la justificaran com a tal, res substitueix l'experiència vital de situar-se enfront d'ella. Eixe moment en què es produeix la vertadera màgia, quan s'entaula un diàleg amb la pintura i les sensacions es tornen emocions.

Catàleg de l'exposició

-----

Ferran Masià Pous

Nascut a Algemesí el 1973

Llicenciat en Belles Arts el 1996

Professor de dibuix de secundària des de 1999

Màster en Producció Artística per la UPV el 2010

Últimes exposicions individuals:

2019: Cercle Artístic de Requena, Casa de Cultura de Burjassot, Fundació Caixa Rural de Vila-real.

2020: Casa de Cultura de Puçol, Casa de Cultura d'Alboraia, Espai d'Art Modern La Barbera de la Vila Joiosa.

Visiteu el catàleg complet de les obres a Facebook amb la cerca «masia pous».

Creat per david el 15/02/2022
© 2000-2024 Equip Desenvolupament Web Imprimir