Èxit de la presentació del llibre ‘Benicarló 1841-1965’

22/10/2012

Més de 150 persones van assistir dissabte al Magatzem de la Mar a la presentació oficial del Llibre Benicarló 1841-1965, de l'historiador Juan Luis Constante, editat per Onada Edicions amb la col·laboració de l'Ajuntament i Caixa Benicarló.

La presentació del llibre Benicarló 1841-1965 va reunir més de 150 persones en un acte que va servir per donar a conèixer l'obra definitiva de la història de Benicarló, un llibre amb vocació d'obra referencial per a les futures generacions . Bona part de la societat benicarlanda va assistir a l'acte, presidit per l'alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo, i que va comptar també amb la presència dels exalcaldes Enric Escuder, Jaime Mundo i Ramón Soriano, a més de nombrosos exregidors i representants d'entitats socials, culturals i esportives de la ciutat.

Un sextet de músics de l'Associació Musical Ciutat de Benicarló, dirigit per Pablo Anglés, va fer una introducció a l'acte amb la interpretació de dos obres del Mestre Feliu: el pasdoble El Port i el Ball Pla. El torn de les intervencions el va encetar l'editor, Ramon París, que va va subratllar l'esforç que ha suposat editar el llibre i va lloar la capacitat de treball del seu autor. Per la seua banda, Juan Luis Constante, va fer un tast dels continguts que es poden trobar a l'obra i va destacar que es tracta d'un llibre que fuig de batalles i de guerres i que s'ha centrat en el dia a dia de la ciutat, en el treball dels seus habitants i en el funcionament de la seua administració. Per finalitzar, l'alcalde va remarcar que el llibre és un orgull per a tota la ciutadania, perquè dóna la possibilitat de conèixer la història de Benicarló a través dels fets i de les persones que l'han fet possible.