Primera presa de contacte amb la terra

14/02/2013

Els socis del Club de la Gent Gran han visitat l'Hort de les Flors per vore de prop les parcel·les que començaran a cultivar a primers del mes de març. Abans, rebran formació teòricopràctica per aprendre les pautes bàsiques del cultiu ecològic.

La regidora de Benestar Social, Sarah Vallés, i l'expert en agricultura ecològica i impulsor del projecte Mariano Bueno, han acompanyat els membres del Club de la Gent Gran en una visita per l'Hort de les Flors per contemplar in situ les parcel·les que podran cultivar. Els usuaris interessats en el projecte es repartiran les 12 parcel·les de la zona destinada a hort intergeneracional que la Brigada d'Obres i Serveis de l'Ajuntament ha condicionat, amb l'ajut dels alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional.

Segons el calendari acordat, el 25 de febrer tots els socis que vulguen participar en el projecte començaran les classes teòriques i pràctiques per tal d'adquirir els coneixements necessaris per a fer un hort ecològic: des de les pautes bàsiques del cultiu ecològic fins a aspectes organitzatius, associacions de cultius, varietats, abonaments orgànics o tractaments naturals.

Està previst que al mes de març es comencen a plantar les primeres varietats, en funció del calendari adequat per a cadascuna. Mentrestant, els alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) ja començaran la setmana que ve amb la plantació d'hortalisses i herbacis a la zona destinada a hort escolar, que gestionaran ells mentre no s'organitzen els torns entre tots els centres educatius de Benicarló, que començaran al setembre.

Els usuaris del Club de la Gent Gran també seran els encarregats de coordinar la gestió de l'Hort de les Flors i d'obrir i tancar les portes.