L'Hort de les Flors aposta pel voluntariat

27/02/2013

La Regidoria de Benestar Social, responsable del projecte L'Hort de les Flors, fa una crida a la població a participar en aquest programa a través de diverses vies que potencien el voluntariat. Persones jubilades, entitats educatives, col·lectius socials o persones particulars poden apuntar-se a la iniciativa.

El projecte d'hort urbà pensat com a espai intergeneracional i socioeducatiu, de nom L'Hort de les Flors, està començant a caminar. I un dels pilars sobre el que se sustenta el projecte, el voluntariat, també comença a prendre forma. La regidora de Benestar Social, Sarah Vallés, ha fet una crida a la població a participar d'aquest projecte pilot que suposarà potenciar el treball en xarxa i sobretot les accions de voluntariat a través d'un projecte que, en paraules de la regidora, "inspira benestar, salut, convivència, formació, bones pràctiques i infinitat de coses més".

Del que es tracta és que totes aquelles persones interessades puguen participar a través de les diverses vies que s'han previst. Una primera, dedicada a les persones jubilades, que podran disposar d'un espai de conreu i participar en les diferents activitats complementàries del programa, com ara sessions informatives o tallers formatius. La segona via de participació està dedicada a les entitats educatives, alumnes i persones participants en programes formatius, que també disposaran d'un espai compartit de conreu. La tercera via està dedicada als col·lectius socials, amb la finalitat de fer un ús terapèutic que aporte beneficis físics, individuals o socials als participants. Per últim, s'han previst dos vies per a persones particulars, que poden participar en la creació d'equips de treball que treballaran en la construcció de l'Hort de les Flors o persones que simplement vulguen assistir als tallers o xarrades temàtiques sobre aspectes com les conserves naturals, l'ús de plantes medicinals, les llavors, etc.

Totes les persones interessades en alguna de les vies de participació pode posar-se en contacte amb el Club de la Tercera Edat, en el cas de les persones jubilades, o amb el Centre Social Municipal "La Farola", per a la resta, al telèfon 964 47 03 35.