L'Ajuntament assenta les bases per a la futura administració electrònica

24/04/2013

Benicarló comptarà amb una nova Xarxa d'Àrea Metropolitana d'altes prestacions que servirà per connectar 11 seus municipals i per millorar les connexions a Internet. El projecte suposa una inversió de 148.951 euros i serà la base per a la futura administració electrònica.

L'Ajuntament de Benicarló ha adjudicat a l'empresa Ibersontel el projecte per al desplegament de la Xarxa d'Àrea Metropolitana, un projecte que servirà per millorar notablement les comunicacions entre les diverses seus municipals i la seua connexió a Internet, amb un ample de banda que es multiplicarà per 100 respecte de l'actual.

Actualment, les seus municipals estan interconnectades mitjançant diverses tecnologies, en funció de les necessitats de l'Ajuntament i dels recursos disponibles en el moment d'implantar-les. Amb la creació de la Xarxa d'Àrea Metropolitana, totes aquestes interconnexions s'unificaran en una infraestructura única capaç de satisfer totes les necessitats en més i millors condicions.

En total, s'estendran 1.200 metres de fibra òptica que oferiran una major fiabilitat que l'actual, amb una disponibilitat del 99,99% al llarg de tot l'any (aquesta dada suposaria que en els 365 dies de l'any podria haver un tall de servei d'un total de 5 hores). A més, la nova xarxa serà propietat de l'Ajuntament, a diferència de l'actual, que descansa sobre el lloguer a un proveïdor extern, amb la qual cosa s'incrementa el nivell d'independència tecnològica de l'Ajuntament respecte de les companyies de telecomunicacions.

Un dels aspectes més interessants de la Xarxa d'Àrea Metropolitana, que suposarà una inversió de 148.951 euros, serà la millora en la racionalització dels recursos, que se centraran en la reducció dels costos de la connexió a Internet per la concentració de l'ample de banda o de les connexions telefòniques, que es gestionaran a través de la xarxa. En total, es calcula que es reduirà en un 21% (5.420 euros) la despesa directa anual en concepte d'interconnexió de seus i accés a Internet.

El pas previ a la carpeta ciutadana

Independentment de la millora que suposarà el desplegament de la Xarxa d'Àrea Metropolitana a nivell d'interconnexió, aquest projecte, que podria estar acabat en sis mesos, té un altre objectiu, que és millorar les xarxes de telecomunicacions amb la voluntat d'implantar en condicions i en un futur pròxim l'administració electrònica, que inclourà la possibilitat de gestionar virtualment diversos serveis municipals, com ara llicències, informes o certificats. El següent pas a la Xarxa d'Àrea Metropolitana serà, doncs, la implantació de la carpeta ciutadana, on cada persona podrà gestionar i consultar en tot moment els seus tràmits administratius sense necessitat de desplaçar-se físicament a les seus municipals.

-->