Divertir-se en família, jugar en valencià

27/09/2013

La Festa del Joc i del Joguet en Valencià que prepara Aviva Benicarló per al 5 d'octubre oferirà tallers per a mares, pares i xiquets, jocs tradicionals a càrrec de la gent gran, contacontes, xarrades i la presentació en primícia de l'Icongame, un joc per aprendre vocabulari bàsic en anglés. El concert del cantacançons Dani Miquel tancarà la jornada.

Els actes de celebració del Nou d'Octubre començaran el proper 5 d'octubre amb l'Avivajoc, la Festa del Joc i del Joguet en Valencià que organitza Aviva, l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Benicarló. La jornada s'ha previst com un espai lúdic i festiu amb tallers, xarrades i actuacions que tindrà lloc el dia 5 d'octubre als carrers del centre de Benicarló (plaça de Sant Bartomeu i carrer Major) a partir de les 17.00 hores. L'objectiu és que els més menuts puguen divertir-se i que els pares i mares coneguen els jocs que incorporen el valencià i maneres de divertir-se amb els seus fills. Tot, amb la intenció de promocionar els jocs en valencià com a motor de transmissió de la cultura, les tradicions i els costums.

La programació es repartirà en tres espais diferents: la plaça de Sant Bartomeu, l'Edifici Gòtic i el carrer Major. Al carrer Major es realitzaran els tallers per a xiquets, que comptaran amb la col·laboració dels membres del Club de Gent Gran de Benicarló i dels joves que participen en el programa Generacció. Grans, joves i menuts jugaran a tot tipus de jocs, des dels més tradicionals (jocs de falda, balls i cançons) fins als més moderns, com l'IconGame, un joc de memòria que s'estrenarà a Benicarló i que ensenya, a través del valencià, vocabulari bàsic d'anglés als més menuts.

L'Edifici Gòtic acollirà precisament la presentació oficial de l'IconGame, que han editat conjuntament les agències Aviva d'Albal, Alginet, Benicarló, Benissa, Burjassot, Gandia, Godella, Manises, Sagunt, Santa Pola, Vila-real, Vinaròs, Xàbia i Xixona. El seu creador, el benicarlando Manu Palau, serà l'encarregat d'explicar de primera mà com funciona aquest joc. També a l'Edifici Gòtic tindrà lloc un taller per a pares i mares per ensenyar a jugar en família, a càrrec de l'especialista en joc Joan Ortí.

Finalment, la plaça de Sant Bartomeu acollirà els estands de llibres i joguets de les llibreries Grèvol i Benicart, Onada Edicions i Almacenes Casa Pitarch. A més, hi tindran lloc les activitats més populars, com un contacontes pers a xiquets, pares i mares a càrrec de Felip Kervarec, i l'actuació del conegut cantacançons Dani Miquel, a partir de les 19.00 hores, que tancarà la jornada Avivajoc.

Tota aquesta informació la podeu trobar en la secció del web Avivajoc, on també està publicat el Catàleg de jocs i joguets en valencià, on es mostra als pares i educadors alguns dels jocs i joguets en valencià que existeixen al mercat i les empreses que els fabriquen.