Benicarló participa en un programa per a reduir els efectes dels divorcis sobre les famílies

19/05/2017

L'Ajuntament de Benicarló participa en un programa psicoeducatiu d'intervenció que té com a objectiu reduir al màxim els efectes dels divorcis sobre els pares i els fills. El programa s'està executant a través d'un conveni amb la Universitat de Deusto.

Benicarló s'ha adherit, juntament amb les poblacions de Vinaròs, Peníscola, Alcalà de Xivert i els municipis que formen part de la Mancomunitat Castelló Nord (Sant Mateu, Cervera del Maestrat, la Salzadella, Sant Jordi i Xert), al programa «Adaptant-se», un projecte dissenyat per la Universitat de Deusto que té com a objectiu reduir l'impacte emocional del divorci en els pares i els fills i dotar les famílies d'estratègies i habilitats per a la resolució de conflictes i per a reduir el nivell d'estrés que generen aquestes situacions.

L'aplicació d'aquest programa, que s'està duent a terme des de fa unes setmanes, s'ha escenificat amb la firma d'un conveni de col·laboració entre la Facultat de Psicologia i Educació de la Universitat de Deusto i els ajuntaments adherits, que va tindre lloc ahir dijous a Sant Mateu i on va participar la regidora de Benestar Social, Marta Escudero.

Escudero assenyala que «aquest tipus de programes donen sentit a la tasca dels serveis socials, que han de prioritzar la protecció i el desenvolupament dels menors». «En els casos de divorci -ha afegit la regidora- cal reconstruir les relacions familiars de la manera més saludable possible i minimitzar l'impacte negatiu de la separació. Aquesta és una de les funcions bàsiques dels serveis socials: la millora de les relacions i convivència».

El programa l'estan aplicant professionals de la Coordinadora del Menor del Baix Maestrat, de la qual formen part tècnics de l'àrea social que treballen en les poblacions implicades. Els participants són un grup de 24 persones separades o divorciades que es reuneixen en sessions setmanals d'una hora i mitja.