Benicarló trasllada a la Conselleria d'Educació les necessitats dels centres educatius

19/01/2018

L'Ajuntament de Benicarló ha traslladat a la Conselleria d'Educació les diferents demandes que es reivindiquen des dels centres educatius. Les actuacions se centren en l'accessibilitat, l'eficiència energètica i l'adaptació a les necessitats dels programes educatius.

Emmarcat dins del programa Edificant de la Conselleria d'Educació, l'Ajuntament ha traslladat totes les necessitats que des dels centres educatius de la ciutat demanden. El programa Edificant, al qual s'ha adherit Benicarló, té com a objectiu principal accelerar les actuacions necessàries en els diferents centres educatius. El programa, que compta amb una inversió total de 700 milions d'euros al llarg de tota la Comunitat Valenciana, estableix que els mateixos ajuntaments puguen elaborar els projectes i les posteriors licitacions de les actuacions als centres, però amb el cost a càrrec de la Conselleria d'Educació.

Com ha reconegut l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, «vam pensar que els centres d'educació secundària són els que requereixen una inversió prioritària degut principalment a l'antiguitat de les seues instal·lacions». Així, fruit de les reunions mantingudes entre l'alcaldessa de Benicarló i els directors dels centres educatius de la ciutat, s'han establit les necessitats principals que s'han traslladat a la Conselleria.

En concret, des de l'IES Ramón Cid demanden millores en l'accessibilitat, centrades en la reforma de l'esplanada d'entrada al centre per facilitar l'accés i evitar problemes entollades d'aigua, en la instal·lació d'un ascensor i en l'adaptació dels banys del centre. Pel que fa a les demandes d'eficiència energètica, se centren en la substitució de les antigues finestres del centre per elements amb ruptura de pont tèrmic i doble envidriament, en l'aïllament tèrmic de les façanes i en compartimentació per blocs del sistema de calefacció.

Des de l'IES Joan Coromines també reclamen millores en l'accessibilitat, centrades en la instal·lació d'un ascensor en cadascun dels edificis. Pel que fa a les demandes d'eficiència energètica, se centren en la substitució de les antigues finestres del centre per elements amb ruptura de pont tèrmic i doble envidriament i en l'aïllament tèrmic de les façanes. A més, també reclamen poder adaptar-se als programes educatius a través de la conversió de l'actual gimnàs en aules de nova creació i la demolició dels antics tallers per construir un nou edifici de dos pisos que continga noves aules i un nou gimnàs.

El següent pas és que la Conselleria d'Educació done el vistiplau a les necessitats dels centres per tal de poder continuar amb l'elaboració de la memòria tècnica i la posterior elaboració dels projectes i les licitacions.