L’Agència Valenciana de Turisme comença a redactar el Pla Director de Destinació Intel·ligent de Benicarló-Vinaròs

14/05/2018

L'Oficina d'Assistència Tècnica de Destinacions Turístiques Intel·ligents de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) és l'encarregada de coordinar la redacció. El plan s'emmarca dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) dels dos municipis.

L'Agència Valenciana de Turisme ha començat a redactar el Pla Director de Destinació Intel·ligent de Benicarló-Vinaròs, que es troba emmarcat dins de l'EDUSI dels dos municipis. El projecte, que coordinarà l'Oficina d'Assistència Tècnica de Destinacions Turístiques Intel·ligents, i en la qual participen els tècnics dels dos municipis, té com a objectiu establir un nou model conjunt de destinació turística intel·ligent.

Així, la regidora de Turisme, Rosana Marzá, ha participat en la primera reunió duta a terme amb el director d'Invat·tur, Francisco Juan, el coordinador del projecte de Destinacions Turístiques Intel·ligents, David Giner, el director de ciutats intel·ligents d'Enace, Josep Maria Altajafa, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Vinaròs, Domènec Fontanet, el tècnic de Turisme de Vinaròs i el coordinador Tourist Info de Benicarló. L'objectiu d'aquesta trobada és establir un full de ruta perquè els dos municipis inicien un nou model de planificació i gestió d'acord amb les recomanacions del model de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

La primera fase del pla consisteix a desenvolupar un diagnòstic de situació en clau turística, social, econòmica, ambiental i tecnològica dels dos municipis. Una vegada celebrades diverses taules de treball i entrevistes amb els principals agents, es dissenyaran estratègies i accions concretes en matèria de gestió intel·ligent.