Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Adolf Sanmartín guanya el V Premi d'Investigació Històrica Ciutat de Benicarló

Adolf Sanmartín guanya el V Premi d'Investigació Històrica Ciutat de Benicarló

Al Saló de Plens de l'Ajuntament de Benicarló s'ha fallat aquesta tarda la decisió del Jurat del V Premi d'Investigació Històrica Ciutat de Benicarló. El polític i historiador, Adolf Sanmartín Besalduch ha sigut el guanyador del Premi d'Investigació Històrica amb l'obra Empresarios, políticos y sindicalistas. La pugna por el poder en el Benicarló de la II República.

El premi, convocat per l'Organisme Autònom de Cultura de Benicarló, està dotat amb mig milió de pessetes. El jurat estava format pel cronista oficial de la ciutat de Benicarló, Vicente Meseguer Folch, el cronista oficial de Peníscola, Juan Bautista Simó Castillo, el cronista oficial de Vinaròs, Juan Bover Puig i el regidor de Cultura de Benicarló, Francisco Flos.

El cronista oficial de Benicarló, Vicente Meseguer ha destacat que la decisió del Jurat ha sigut per unanimitat, ja que es tracta d'un treball molt estructurat, rigorós en la metodologia i que aborda un període històric difícil de tractar. Per la seua banda, l'autor del treball, Adolf Sanmartín, ha realitzat una explicació del llibre que analitza el període de la Segona República des d'una perspectiva social, econòmica i política de la dècada dels anys 30 i ha agraït l'oportunitat i la sensibilitat que té l'Ajuntament de Benicarló per apostar per la convocatòria d'aquest tipus de premis que ajuden a mantenir viva en els ciutadans la història d'una ciutat.

En l'acte ha estat present l'alcalde de la ciutat, Jaime Mundo Alberto, qui ha realitzat el lliurament d'una placa al guanyador. També ha estat present el regidor de Cultura, Francisco Flos, i el diputat autonòmic, Francisco Moliner, juntament amb els membres del Jurat.

El treball serà publicat per l'Ajuntament de Benicarló. L'Organisme Autònom de Cultura de Benicarló ja ha convocat la sisena edició del Premi d'Investigació Històrica de Benicarló per a l'any 2003.

Creat per el 08/05/2001
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/05/2019 15:15 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló