Exposicions 2008

Exposició agrícola "Bona terra, bona collita"

12/05/2008

Exposició agrícola

“BONA TERRA, BONA COLLITA”

Inauguració: dijous 15 de maig a les 19 hores. 2008

Produeix: Ajuntament de Benicarló

Patrocina: Ajuntament de Benicarló, IFF

Col·labora: Ashland

_______________________________________________________________________

Els orígens de Benicarló i la seua història no poden entendre's sense tenir en compte el medi natural que l'envolta ni la pràctica de l'agricultura. Les seues terres altament productives, juntament amb les tècniques de regadiu i el bon clima mediterrani, van propiciar un desenvolupament agrari, tant de regadiu com de secà, que han configurat un paisatge agrari ple de matisos i amb un gran valor patrimonial i natural.

Les pràctiques agrícoles han perviscut durant segles en aquestes terres, el que ens ha deixat un valuós patrimoni etnològic, així com un ampli vocabulari agrícola. Conscients que aquestes pràctiques agrícoles han evolucionat i s'estan perdent amb el temps, l'Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Cultura, ha produït l'exposició “Bona terra, bona collita”, que s'inaugurarà el dia 15 de maig, a les 19 h, al Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe).

Amb aquesta exposició es pretén rendir un homenatge a l’esforç i constància dels llauradors i llauradores benicarlandos que tant han lluitat per aquestes terres. Així doncs, “Bona terra, bona collita” està dissenyada a partir dels següents àmbits temàtics que facilitaran el recorregut del visitant: Benicarló a principis del segle XX, la vida al camp, la caseta de camp, els aparells i arreus, el parral, el regadiu, les sénies, el secà, els aljubs i la indumentària.

“Bona terra, bona collita” es podrà visitar durant dos anys a la planta baixa del Mucbe (pl. de la Pau, 2). L'exposició oferirà visites guiades per a escolars, que també podran participar en el taller didàctic relacionat amb la temàtica. D'altra banda, s'ha programat, fins el 30 d'agost, un calendari de visites guiades obertes a tot el públic. Les visites guiades tindran lloc a les 19 h els dissabtes 17 de maig, 24 de maig, 31 de maig, 21 de juny, 5 de juliol, 12 de juliol, 19 de juliol, 2 d'agost, 9 d'agost i 30 d'agost.

Invitació

Targetó

Catàleg de l'exposició