Tot a punt per a la subhasta solidÓria

17/09/2009

Avui divendres a les 19.00 hores tindrà lloc al Parador de Turisme la subhasta de les vuit obres d'art que integren el projecte Art i Solidaritat. El preu de sortida de les obres serà de 900 euros.

L'acte, que estarà presidit per l'alcalde de la ciutat, Marcelino Domingo, té com a objectiu recaptar fons per a finançar projectes de cooperació internacional a través de la subhasta de les obres d'art que han cedit gratuïtament set artistes.

Les obres han estat exposades des del 23 d'agost al Mucbe al costat dels projectes internacionals als quals estan vinculades. D'aquesta manera, el preu obtingut per la subhasta pública de cadascuna de les obres anirà destinat a finançar un projecte internacional. Per exemple, el projecte de Mans Unides Benicarló de construcció d'un centre de formació a la República Dominicana es cofinançarà a través de l'obra “Libro abierto a la esperanza”, de Fernando Peiró Coronado.

Així, fins a un total de vuit obres d'art i set projectes, un dels quals està apadrinat per l'Ajuntament de Benicarló, que ha presentat un projecte destinat a cobrir les necessitats bàsiques dels xiquets i xiquetes de Benicarló pertanyents a famílies que es troben en dificultats econòmiques. El projecte es finançarà amb els diners que s'obtinguen de la subhasta de l'obra “Totem palomas verdes” de l'artista castellonenc Juan Ripollés.

Els interessats en alguna de les obres d'art poden presentar propostes amb sobre tancat fins un moment abans de començar la subhasta, que estarà conduïda per la coordinadora del Mucbe, Lorena Luján, amb l'assistència del notari Luis Terrón Manrique. De moment, ja hi ha diverses empreses i particulars que s'han mostrat interessats en alguna de les obres.

L'acte inclourà connexions telefòniques en directe amb els països on aniran destinats els beneficis de la subhasta.

-->