Benestar Social presenta Generacció, un nou programa dedicat als joves

20/10/2010

Des del proper dissabte i fins al mes de desembre es desenvoluparà el programa Generacció, destinat a joves d'entre 12 i 18 anys. Múltiples tallers i activitats centren un programa que té com a objectiu promoure hàbits d'oci saludables.

La Regidoria de Benestar Social ha posat en marxa el programa Generacció amb l'objectiu de crear una alternativa d'oci per als més de 2.000 joves de Benicarló que tenen entre 12 i 18 anys. Hereu del projecte Tapis, també destinat a joves, Generacció es presenta com un projecte global que pretén engegar activitats destinades a promoure hàbits d'oci saludables, a facilitar la convivència i a estimular conductes solidàries. Tot això, amb la finalitat de prevenir conductes de risc i situacions de desintegració social.

La programació de Generacció inclou una gran diversitat d'activitats en diferents espais, estructurats en 21 accions diferents, entre tallers i activitats puntuals. Pel que fa als aspectes més formatius, s'han organitzat tallers de premsa i

audiovisual, fotografia, música, electrònica, ball, artesania, cooperació internacional, educació afectiva sexual o masculinitat i violència de gènere. Les activitats puntuals començaran aquest dissabte 23 amb la festa de presentació de Generacció i continuaran el proper 30 d'octubre amb la Nit de Halloween, amb tallers lúdics de maquillatge i altres activitats. Per al novembre s'han programat sortides amb bicicleta de muntanya, nit de música electrònica, nit de malabars, sortides guiades nocturnes pels carrers de Benicarló, una nit dedicada al cinema, concerts i una festa de fi de projecte que tindrà lloc l'11 de desembre, on tots els participants posaran en comú el que han fet en els tallers.

Totes les activitats són gratuïtes, però requereixen d'inscripció prèvia, que es pot fer via web (www.ajuntamentdebenicarlo.org), a l'Edifici “La Farola” (carrer del Port, 37) o per telèfon al 964 47 03 35.

La Regidoria de Benestar Social ha fet un esforç important en la posada en funcionament d'aquest programa, que està pensat per tenir una continuïtat en el temps. De fet, l'objectiu de la Regidoria és traure el projecte Generacció a licitació per tal que les empreses interessades puguen optar a oferir el que seria un servei municipal continuat d'atenció als joves, amb programacions anuals i tot un seguit d'activitats relacionades. A més, el projecte comptarà amb un espai propi al carrer del Crist de la Mar que funcionarà també com a punt d'informació juvenil.