Benicarló es prepara per a la tercera edició de la Nit en Vetla

17/06/2015

El pròxim 10 de juliol tindrà lloc la tercera edició de la Nit en Vetla, un projecte ja consolidat de la regidoria de Cultura destinat a promocionar l'oferta cultural i turística de Benicarló. A l'aposta cultural se suma l'oferta comercial amb l'apertura fins a la mitjanit de més de 100 establiments que oferiran descomptes, promocions i degustacions.

Després de l'èxit aconseguit en les dos edicions anteriors, amb milers de persones omplint els carrers de Benicarló, la Regidoria de Cultura seguix apostant fort per la Nit en Vetla, un esdeveniment que ja s'ha consolidat com un dels plats forts de l'estiu a Benicarló destinat a promocionar l'oferta cultural, turística i comercial de la ciutat. La programació s'ha presentat aquest matí en presència de l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que ha animat els veïns i visitants a participar de tots els actes organitzats.

Aquest any la cita serà divendres 10 de juliol, una nit en la qual es concentraran en el centre de la ciutat set hores d'activitats adreçades a tots els públics, amb espectacles de companyies nacionals i també d'artistes locals. L'àmplia oferta cultural es complementarà amb la comercial, gràcies als 115 establiments que estaran oberts fins a la mitjanit oferint descomptes, promocions i degustacions dels seus productes.

La llum de més de 3.000 ciris tornaran a il·luminar la ciutat i els edificis més emblemàtics, com el Convent de Sant Francesc, la Presó, l'Edifici Gòtic, la casa de Santa Càndida, l'Ajuntament o la Casa del Marqués, que obrirà les portes per a l'ocasió. Tots els edificis estaran oberts fins a les 22.00 hores.

Per tal que l'oferta cultural de la Nit en Vetla arribe a més gent i incorpore un públic més familiar, una de les novetats d'enguany serà avançar l'horari dels primers actes respecte als anys anteriors. La nit reunirà propostes per a tots els gustos, des de l'espectacle itinerant 'Traps', fins al teatre i acrobàcies que organitza la companyia Tresperté a l'actuació 'Aquí sobra uno'. També hi haurà circ i marionetes a l'espectacle 'Strada', de la companyia de Jordi Bertran, un dels titellaires més reconeguts a nivell internacional. I, a més, tindrem l'oportunitat de veure l'espectacle recent estrenat de la companyia mallorquina Circ Bover, que presentarà 'Vincles', un espectacle de circ contemporani creat a partir d'un element ben senzill: les canyes de bambú.

L'estudi de fotografia Javier Roda & La Pepa, després dels dos anys anteriors, ha decidit tornar a apostar per immortalitzar el moment amb la fotografia i col·locarà un marc incomparable al carrer de la Mare de Déu dels Dolors perquè la gent es puga fer fotos per rememorar un moment únic i irrepetible.

Pel que fa a la música, les germanes arpistes Pilar i María del Mar Anglés oferiran un 'Dúo arpmònic' a la Casa del Marqués. El grup Zen del sur interpretarà 'Heian', un espectacle carregat de força i sensibilitat que fusiona la música en viu i les acrobàcies. D'altra banda, l'Ajuntament és el lloc triat per albergar 'Floten tecles', una de les actuacions musicals més cridaneres. L'espectacle, que ha fet la volta al món, està protagonitzat per David Moreno i consistix a barrejar música, teatre i cinema mentre l'artista toca el piano a sis metres d'alçada i en posició vertical, de manera que el cel es converteix en l'escenari improvisat.

Finalment, la Nit en Vetla la tancarà l'estrena de l'espectacle 'Slap!', un dels actes més esperats de la nit: més de 20 bateries tocades per músics locals i dirigides pel també benicarlando Dani Tejedor faran vibrar a tots els assistents amb un espectacle sonor de 20 minuts que tindrà lloc a la plaça de la Constitució.Una oferta comercial de primer ordre

Juntament a aquesta àmplia oferta cultural, el Mercat Central, els bars i cafeteries i els comerços del centre de la ciutat obriran des de les 20.00 hores fins a la mitjanit per mostrar el millor dels seus productes. De moment, s'han inscrit un total de 115 establiments, entre comerços, perruqueries, centres d'estètica, restaurants, bars i cafeteries, concentrats en els carrers de la zona centre de Ferreres Bretó, Major, Sant Joan, Joan Carles I, Pius XII, Francisco Pizarro i Crist de la Mar.

Tots han preparat promocions especials, descomptes i regals adreçats als clients, a més d'una mostra dels seus productes i serveis a través de desfilades de moda, tallers de manualitats i demostracions de pentinats, entre d'altres.

El Mercat Central també s'apunta a la Nit en Vetla i obrirà fins a les 22.00 hores, amb degustacions incloses. I el centre comercial Benicentro participarà amb una gran desfilada conjunta que tindrà lloc a les 22.00 hores.

Tota aquesta oferta comercial, unida a la potent aposta cultural ha contribuït a posicionar Benicarló com un referent cultural, turístic i comercial.

Consulteu tota la programació completa.