Benicarló ja disposa d'una zona de serveis per a autocaravanes

27/06/2017

La nova àrea de serveis per a autocaravanes que s'habilitat a Benicarló compta amb 7 aparcaments i servei de subministrament i evacuació d'aigües. La zona es troba a l'avinguda del Papa Luna (partida de les Solades) i permet l'estacionament dels vehicles durant un màxim de 48 h.

L'Ajuntament de Benicarló ha condicionat una zona de serveis per a autocaravanes a l'avinguda del Papa Luna, a la partida de les Solades. L'alcaldessa, Xaro Miralles, ha explicat que la iniciativa «vol donar resposta a una demanda creixent», atès què «l'autocaravanisme compta cada dia amb més adeptes» i es tracta d'una modalitat de viatge que «requereix d'unes dotacions i uns serveis que els municipis turístics hem d'oferir».

Viatjar en autocaravana aporta una gran llibertat de moviments i una important dosi d'autonomia. Però desplaçar-se amb la casa a remolc planteja també alguns problemes, com l'aparcament, el subministrament d'aigua o la necessitat de desaiguar-la. A estos inconvenients ha posat solució l'Ajuntament amb el condicionament d'esta zona, que permet l'estada de set vehicles per un màxim de 48 h amb la intenció que el servei siga rotacional. L'ordenança definitiva d'ús de la nova àrea d'autocaravanes s'aprovarà en el Ple de l'Ajuntament que tindrà lloc el pròxim dijous, tot i que el servei pot utilitzar-se des d'avui mateix. Fins ara, les autocaravanes no podien estacionar a Benicarló més de 24 h.

Les obres d'adequació de l'àrea de serveis per a autocaravanistes han tingut un pressupost de 54.000 euros, finançats a parts iguals per l'Ajuntament i la Diputació de Castelló dins del Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis. L'alcaldessa ha insistit en el fet que l'àrea d'autocaravanes «no és una zona de càmping, ja que no es permet la instal·lació de tendes o tendals», sinó «un servei bàsic com altres que ja han posat en marxa en molts municipis turístics » i que «repercutirà positivament en el sector hostaler i comercial de Benicarló».

-->