El Laboratori Social de Benicarló-Vinaròs fa balanç i planifica les pròximes accions

12/08/2019

La Comissió Tècnica del Laboratori de Serveis Socials de l'àrea urbana Benicarló-Vinaròs s'ha reunit per valorar el treball fet durant l'últim any i per planificar les línies estratègiques futures. Se centraran, entre d'altres, en el desenvolupament comunitari i en la innovació aplicada als serveis socials.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, i el Director General de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Enrique Ferrer Lorente, han participat en la reunió de la Comissió Tècnica del Laboratori de Serveis Socials de l'àrea Benicarló-Vinaròs. També hi han participat tècnics municipals de l'Àrea de Serveis Socials i tècnics de la Universitat Jaume I de Castelló.

La trobada ha valgut per valorar el treball que s'ha dut a terme durant l'últim any i per planificar les línies estratègiques que seguirà el laboratori durant els propers anys. En concret, s'han planificat quatre línies d'acció: Intervenció dels serveis socials envers el desenvolupament territorial, Intervenció dels serveis socials envers els grups vulnerables, Desenvolupament comunitari i Innovació Social i Tecnologia als serveis socials.

La creació del Laboratori Social ha permès anar avançant progressivament en l'estudi de les necessitats socials reals i actuals de la societat valenciana. A més, juntament amb els laboratoris de la província d'Alacant i de València formarà part de la xarxa de laboratoris de la Generalitat. Dita xarxa pretén dotar les institucions i els professionals de les eines necessàries per a establir un model d'atenció social coherent, sòlid i efectiu. Aquestes eines valen per poder planificar, gestionar i avaluar el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials dissenyat a la nova Llei de serveis socials inclusius.

Els laboratoris seran els encarregats de dissenyar, desenvolupar i avaluar noves planificacions, nous models de diagnòstic i intervenció i nous sistemes d'avaluació dels serveis socials mitjançant criteris objectius i científics establerts per la comunitat universitària. Des de la perspectiva de la investigació en l'àmbit de l'acció social, els laboratoris de serveis socials aspiren a ser reconeguts com a models de referència en matèria d'innovació social sota els principis del municipalisme i la proximitat.