Notícies destacades

Més de 18.000 ciutadans de Benicarló estan convocats a les urnes diumenge

25/05/2023

Els 12 col·legis electorals de la ciutat obriran a les 9.00 hores i cadascun comptarà amb un representant de l'administració que estarà a disposició de les 30 meses i que traslladarà les dades de participació. 953 benicarlandos i benicarlandes votaran per primera vegada.

Les eleccions locals i autonòmiques convocades per a aquest diumenge suposen, a nivell de l'Ajuntament de Benicarló, la posada en marxa d'una potent maquinària electoral que treballa des de fa mesos per tal que la jornada transcórrega amb total normalitat i sense incidents.

Del total del padró d'habitants, un total de 18.282 ciutadans i ciutadanes de Benicarló estan cridats a participar en la jornada electoral, que començarà amb l'obertura dels col·legis a les 9.00 hores i s'acabarà a les 20.00 hores, amb el tancament de les taules.

En aquestes eleccions també estan convocats un total de de 303 ciutadans i ciutadanes de nacionalitat no espanyola, a més de 953 benicarlandos i benicarlandes que votaran per primera vegada.

Dos hores abans de l'obertura, a les 7.00 hores del matí, les 13 persones representants de l'administració que participen en les eleccions rebran la documentació que hauran de repartir entre els 12 col·legis electorals. Aquests mateixos representants seran els encarregats de traslladar les dades de participació al Ministeri de l'Interior a les 14.00 i a les 18.00 hores.

Al llarg de tota la jornada, l'Ajuntament comptarà amb un punt d'informació per a resoldre qualsevol dubte o incidència. A partir del tancament dels col·legis, i una vegada comencen a arribar les primeres dades, el web municipal oferirà informació de l'escrutini en temps real, tant dels resultats de les eleccions municipals com de les autonòmiques.

En aquesta mateixa secció web, a més, es pot consultar la ubicació dels col·legis, les llistes electorals de les set candidatures que es presenten a les eleccions municipals i també està disponible el simulador electoral que permet fer un càlcul fictici de la composició de la corporació municipal introduint el nombre total de regidors, el nombre de candidatures que es presenten i el nombre de vots previstos per a cadascuna de les candidatures.

Cal recordar també que Ràdio Benicarló farà un seguiment intens de la jornada electoral i que a partir de les 20.00 hores començarà un programa especial que aproparà tot els detalls de la nit, amb entrevistes en directe i amb tots els protagonistes de la jornada.