Benicarló presenta la segona edició d’Actiben, el programa d'estímul de l'activitat empresarial i l'emprenedoria

23/04/2018

Actiben, el programa d'emprenedoria i activació econòmica de la Regidoria de Promoció Econòmica, encara la segona edició amb una aposta per la continuïtat. L'objectiu final és l'activació de l'economia productiva i la incentivació i formació de persones amb idees emprenedores, autònoms, microempreses i pimes.

Aquest matí s'han presentat les novetats de la segona edició del programa d'emprenedoria i d'activació econòmica Actiben, en un acte presidit per l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Salvador Aguilella, el regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, el director de formació i ocupació de la Cambra de Comerç de Castelló, Javier Valls, i el director del projecte, Agustín Castejón. L'acte ha comptat amb l'assistència d'empresaris i emprenedors benicarlandos.

L'alcaldessa, Xaro Miralles, ha assenyalat que «es tracta d'un projecte que compleix amb els objectius i les línies estratègiques d'aquest Ajuntament, com són la creació d'ocupació i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans». «Poder posar en col·laboració a les institucions públiques, les empreses privades, les entitats i les organitzacions ens fa estar orgullosos perquè beneficia a la gent», ha finalitzat Miralles.

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez ha explicat que Actiben «ofereix formació i mentorització personalitzada i gratuïta a empreses que en el mercat formatiu tindria un cost de 3.000 euros». El regidor ha remarcat que «a més, l'assessorament es fa a Benicarló, amb l'estalvi de temps i de diners que això implica per als interessats».

El director de la iniciativa que impulsa l'Ajuntament, Agustín Castejón, ha detallat que Actiben «és un programa que ajuda a qualsevol persona que vulga emprendre, a més d'assessorar a aquelles microempreses o autònoms ja constituïts». «Els programes que conformen Actiben van des dels bàsics d'iniciació fins als de consolidació, passant pels de creixement», ha afirmat Castejón.

Actiben, com en l'edició anterior, es basarà en un procés de mentorització que ajudarà a la definició i posada en marxa dels projectes d'emprenedoria i oferirà formació adaptada a cada perfil empresarial. A banda, el programa inclourà algunes novetats, com la continuïtat amb els participants de la primera edició, fomentar la sinergia entre els participants, obrir el programa a nous interessats i la posada en valor de la intercomunicació de l'entorn per facilitar les trobades i l'intercanvi d'informació entre tots els agents.

Per la seua banda, els responsables de les àrees de promoció de la Diputació de Castelló i de la Cambra de Comerç han reiterat el suport de les dues institucions a aquesta segona edició de la iniciativa d'activació econòmica de l'Ajuntament.

Tota la informació sobre Actiben, les seues estratègies d'incentivació econòmica i els formularis d'inscripció per a empresaris i emprenedors es troben a www.actiben.com. Les oficines es troben a l'edifici de la Cambra Agrària, al carrer de César Cataldo, 2.